Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Es tracta del primer estudi internacional sobre la incidència de la nutrició mediterrània als efectes secundaris dels tractaments oncològics i la supervivència dels pacients oncològics infantils.
El Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i el grup de recerca en Càncer i Malalties Hematològiques Infantils del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) participarà a un projecte de recerca nutricional prospectiva de 5 anys de durada sobre el càncer infantil i la seva relació amb la nutrició al sud d’Europa. L’estudi, liderat pel Centre Mèdic Irving de la Universitat de Columbia (CUIMC) i l’Agència Internacional per a la Recerca sobre el Càncer (IARC), està 100% finançat per la Fundació Aladina, la fundació líder a l’Estat en el suport a nens, nenes i adolescents amb càncer i les seves famílies.
EpicKids, El Paper de la Dieta Mediterrània en l’Evolució del Càncer Pediàtric
EpicKids té com a objectiu l’elaboració d’unes guies informatives basades en dades objectives i paràmetres crítics de nutrició que ajudin els equips mèdics a descriure la trajectòria de l’estat nutricional entre els nens i adolescents del sud d’Europa amb leucèmia limfoblàstica aguda (LLA) i determinats tipus de tumors cerebrals.
Durant el període d’estudi, 5 anys, els investigadors examinaran els factors biològics (microbioma/metaboloma), comportaments d’estil de vida, factors sociodemogràfics i qualitat de vida i correlacionaran aquests indicadors amb els resultats clínics.
La informació es recopilarà a tres països del sud d’Europa (Espanya, Grècia i Itàlia) on el personal capacitat facilitarà els objectius de recerca que s’adhereixen als procediments operatius estàndard establerts pel Centre Mèdic Irving de la Universitat de Columbia (CUIMC), la Iniciativa Internacional per a Pediatria i Nutrició (IIPAN), l’Agència Internacional per a la Recerca sobre el Càncer (IARC), i els comitès científics locals, integrats pels experts en oncologia pediàtrica dels hospitals participants.
El biobanc, ubicat a Lyon (França), serà proporcionat per IARC. Les dades clíniques corresponents es gestionaran a la base de dades IIPAN REDCap i seran gestionades per l’equip d’investigadors d’IIPAN a Nova York. A través d’un procés formalitzat, els investigadors i col·laboradors tindran accés a les dades amb l’objectiu de facilitar els estudis etiològics i pronòstics relacionats amb la nutrició i el càncer infantil.
La combinació de dades clíniques i biològiques proporcionada per les diferents organitzacions que hi participen obrirà un nou camp per a la creació de les dades pilot necessàries per a futurs estudis d’intervenció.
Estudi EPIC, Estudi Prospectiu Europeu sobre Dieta, Càncer i Salut
EPICKids és un treball coral inèdit a nivell internacional en l’àmbit de l’oncologia pediàtrica. Aquest estudi segueix l’estela de l’Informe Epic, al qual van participar 12 països europeus i es va sotmetre a estudi a més de mig milió de persones analitzant patrons alimentaris, diferents patrons bioquímics i supervivència. Els resultats de la comparació del consum alimentari entre els 23 centres europeus es van publicar l’any 2002 i van mostrar un efecte protector del consum de fibres, fruites i verdures sobre el càncer colorectal, un efecte protector del consum de fruites sobre el càncer de pulmó, i de fruites i verdures sobre el tracte digestiu superior, mentre que s’ha confirmat que l’alt consum de fruites i verdures no té efecte sobre el càncer de pròstata.
A més de Vall d’Hebron, a l’estudi hi participen com a organismes investigadors el Centre Mèdic Irving de la Universitat de Columbia (CUIMC) i l’Agència Internacional per a la Recerca sobre el Càncer (IARC) que pertany a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) així com els hospitals Niño Jesús i La Paz de Madrid, el Sant Joan de Déu de Barcelona, Virgen del Rocío de Sevilla, els italians Fondazione Monza e Brianza i la Fondazione IRCCS i l’hospital Aghia Sofia de Atenas.
Els investigadors examinaran els factors biològics, comportaments d’estil de vida, factors sociodemogràfics i qualitat de vida i correlacionaran aquests indicadors amb els resultats clínics.
Oncologia i Hematologia Pediàtrica, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.