Vall d’Hebron llança la campanya ‘Més de 1.000 trasplantaments pediàtrics. Més de 1.000 noves vides’

La campanya està protagonitzada per cinc pacients pediàtrics i les seves famílies, que aporten el seu testimoni.

10/10/2022

Vall d’Hebron ha llançat la campanya ‘Més de 1.000 trasplantaments pediàtrics. Més de 1.000 noves vides’, que té per objectiu posar en valor les històries humanes que hi ha darrere de cada trasplantament. La generositat dels donants i les seves famílies, la implicació d’equips multidisciplinaris en processos complexos on arriben a participar més d’un centenar de professionals i la lluita per la vida d’aquests infants i adolescents, que tenen en el trasplantament una última oportunitat, fan possible el dia a dia del trasplantament pediàtric. Des que el 1981 l’activitat de trasplantament pediàtric s’inaugurés a Catalunya amb el primer trasplantament renal, realitzat a Vall d’Hebron, darrera de cada trasplantament n’hi ha una història individual, que la campanya ‘Més de 1.000 trasplantaments pediàtrics. Més de 1.000 noves vides’ vol donar a conèixer per ajudar a prendre consciència de la necessitat de donar òrgans, per poder seguir donant vida. 

La campanya està protagonitzada per cinc pacients pediàtrics i les seves famílies, que aporten el seu testimoni. Persones com l’Aina, de 14 anys, que va rebre el seu ronyó i fetge la Nit màgica de Reis i que ja havia rebut dos trasplantaments de ronyó prèviament; o la Raquel, de 22 anys, trasplantada de fetge amb només cinc mesos, que va complir el seu somni d’estudiar dansa a l’Institut del Teatre. Els vídeos de la campanya son històries que t’arriben al cor: el David, d’onze anys, explica com cada any celebra l’aniversari del seu trasplantament jugant al Monopoly, com va fer mentre, amb només quatre anys, esperava a Vall d’Hebron la imminent arribada del seu nou cor. També relata la seva experiència tan intensa la Judit, mare de l’Ale, un nadó trasplantat de cor amb només any i mig, en una intervenció de màxima complexitat quirúrgica, a causa d’una malaltia minoritària, la síndrome de Barth, que només pateixen 250 persones al món; i la Irene, que ara té 29 anys i va ser trasplantada de pulmó amb només 14 a causa d’una fibrosi quística.

Infants i adolescents trasplantats es retroben amb els professionals que els hi van salvar la vida

‘Més de 1.000 trasplantaments pediàtrics. Més de 1.000 noves vides’ també ha reunit els pacients trasplantats protagonistes de la campanya amb els equips professionals de Vall d’Hebron que van participar en el seu cas. La Raquel s’asseu amb el Dr. Jesús Quintero, responsable del programa de trasplantament pediàtric hepàtic, el Dr. Juan Ortega, adjunt de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques i la Dra. Teresa Pont, coordinadora del programa de trasplantament. La Irene Solà comenta el seu trasplantament de pulmó amb el Dr. Antonio Moreno, cap del Servei de Pediatria i les seves àrees específiques, el Dr. Joan Balcells, cap de la UCI pediàtrica, i la Dra. Silvia Gartner, coordinadora de la Unitat de Fibrosi Quística, i la infermera pediàtrica referent de trasplantament d’òrgans sòlid Lis Vidal. La Judit, mare de l’Ale, dona les gràcies als professionals de Vall d’Hebron només deu mesos i mig després del trasplantament del seu nadó: la Dra. Paola Dolader, cardiòloga pediàtrica, Anabella Garcia, psicòloga clínica, Esther Rivas i la Dra. Carla Daina, infermera i doctora de l’UCI pediàtrica, i Álvaro Contreras, infermer de Cardiologia, Hepatologia, Nefrologia i Trasplantaments, comenten el cas. Ja per últim, el David Bruguera dialoga amb el Dr. Ferran Gran, coordinador de Trasplantament Cardíac Pediàtric, el Dr. Raul Abella, cap de Cirurgia Cardíaca Pediàtrica, Maria José Muñoz, infermera referent de trasplantament cardíac, i Rosario Nuño, anestesiòloga pediàtrica. 

Veu la campanya 'Més de 1.000 trasplantaments pediàtrics. Més de 1.000 noves vides'
 

‘Més de 1.000 trasplantaments pediàtrics. Més de 1.000 noves vides’ també ha reunit els pacients trasplantats protagonistes de la campanya amb els equips professionals de Vall d’Hebron que van participar en el seu cas.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.