Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Els experts aconsellen que ho facin professionals altament qualificats, amb el material necessari i en el tipus de transport adequat i que s'estableixi una xarxa de transport coordinada en l'àmbit autonòmic i estatal.
Professionals de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron han participat en l'elaboració del document 'Recomanacions de consens sobre el transport de pacients en ECMO' en el qual s'estableixen un conjunt de recomanacions per al transport de pacients crítics adults i pediàtrics en ECMO.
El Dr. Eduard Argudo, del Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, coordinador del Grup de Treball de Transport Crític de la SEMICYUC i coordinador del document de consens, assegura que "l'ECMO és una tècnica molt complexa que es fa en molt pocs hospitals, ja que per obtenir bons resultats és indispensable que es realitzi per part de professionals altament qualificats i amb molta experiència. Hi ha pacients que la necessiten i es troben en centres que no disposen d'aquesta tècnica, per la qual cosa per garantir l'equitat i accessibilitat de la població a l'ECMO és imprescindible que els centres de referència disposin d'equips de transport en ECMO. El que volem amb aquestes recomanacions és garantir la seguretat dels i les pacients i que tota la població pugui tenir accés a aquesta tècnica en cas que ho necessiti".
Segons el Dr. Eduard Argudo, aquest document de recomanacions és important per a l'estandardització dels procediments en aquest tipus de transport en tot l'Estat. "Es recomana quin tipus de transport s'ha d'utilitzar, com s'han d'organitzar els equips, el material que s'ha de fer servir o la formació que han de tenir els professionals que fan aquest transport. El que es pretén és que tot es faci d'acord amb procediments estandarditzats que augmentin la seguretat d'un procés que és molt complex", diu el Dr. Eduard Argudo.
Per la seva part, el Dr. Joan Balcells, cap de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques, considera que aquest document és necessari per garantir la seguretat i l'equitat de tots els i les pacients que han de ser traslladats en ECMO. "Es tracta de trasllats molt complexos que no estaven organitzats, però que requereixen una ordenació que digui qui ha de fer cada feina a l'hora de traslladar pacients i quins són els recursos necessaris per fer-ho. Per això és important posar en marxa un sistema que ho coordini, tant per a pacients adults com pediàtrics. Encara que el 90% del document és comú per a pacients pediàtrics i adults, en el cas de nens i nenes hi ha determinades especificacions, com el material que s'ha de portar o els professionals que l'han d'acompanyar", diu el Dr. Joan Balcells. A més, assegura que no tots els centres sanitaris han de tenir professionals experts en ECMO, però sí que "han de saber que hi ha la possibilitat que el o la pacient pugui rebre aquest tractament gràcies al fet que hi ha un equip que anirà a buscar-lo".
El llistat de 41 recomanacions de què consta el document s'ha dividit en set seccions: indicacions de transport; sistema de centres de referència; mitjans de transport; característiques dels vehicles, l'equipament i el material; composició dels equips; formació i entrenament; i seguretat clínica del transport.
El document, el primer en l'Estat d'aquesta naturalesa, ha estat elaborat per la Societat Espanyola de Medicina Intensiva, Crítica i Unitats Coronàries (SEMICYUC) i la Societat Espanyola de Vigilància intensiva Pediàtrica (SECIP), i té com a objectiu garantir l'equitat en l'atenció als i les pacients crítics en ECMO que necessiten ser traslladats i contribuir a l'estandardització de les cures per als i les pacients. Per part de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, en l'elaboració del document han participat tres professionals, el Dr. Eduard Argudo i la Dra. María Martínez, del Servei de Medicina Intensiva, i el Dr. Joan Balcells, cap de la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques.
L'Hospital Universitari Vall d'Hebron és centre de referència en ECMO tant adult com pediàtric i un dels centres amb major experiència en transport en ECMO de l'estat. L'equip d'ECMO d'adults s'ha desplaçat en més de 130 ocasions a altres centres hospitalaris de Catalunya i també de les Illes Balears i d'Aragó per iniciar ECMO en pacients adults. Pel que fa a l'equip pediàtric, Vall d'Hebron és un dels únics tres Hospitals pediàtrics de l'Estat que han donat suport en ECMO a altres centres, incloent-hi també a altres comunitats autònomes com les Illes Balears i Navarra.
Les recomanacions de consens sobre el transport de pacients en ECMO han estat presentades en el marc del LVII Congrés Nacional de la SEMICYUC i el XXXVI Congrés Nacional de la SECIP, que s'han celebrat paral•lelament al XLVII Congrés Nacional d'Infermeria Intensiva.
El llistat de 41 recomanacions s'ha dividit en set seccions: indicacions de transport; sistema de centres de referència; mitjans de transport; característiques dels vehicles, l'equipament i el material; composició dels equips; formació i entrenament; i seguretat clínica del transport.
Cures Intensives Pediàtriques, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
Medicina Intensiva, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.