Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Els doctors Javier Torres y Alberto Sandiumenge lideren els treballs seleccionats en el camp de les malalties rares i el trasplantament.
La Fundación Mutua Madrileña, en la seva XVIII Convocatòria Anual d’Ajuts a la Recerca en Salut, ha concedit dos milions d’euros a 27 estudis i assaigs clínics dirigits a la millora dels tractaments mèdics que es desenvoluparan en diferents centres de recerca de tot l’Estat. Entre ells es troben dos estudis del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) liderats pels doctors Javier Torres i Alberto Sandiumenge, en les àrees de malalties rares i trasplantament, respectivament.
Teràpia gènica per a una malaltia rara
El treball del Dr. Javier Torres, investigador del grup de Patologia Neuromuscular i Mitocondrial del VHIR, té com a objectiu desenvolupar una teràpia gènica mitjançant la introducció d’una còpia funcional del gen GFM1 amb la finalitat de solucionar una alteració responsable d’una malaltia ultra rara: l’hepatoencefalopatia deguda a COXPD1. La recerca es portarà a terme en col·laboració amb equips de l’Hospital 12 d’Octubre – i+12 de Madrid, el CIMA de Navarra i la Universitat de Saragossa.
D’aquesta malaltia existeixen poc més de 30 casos reportats a tot el món, però s’estima que la incidència real podria ser major. Tot i que molts pacients moren aviat després del naixement, s’ha descrit un grup de pacients que tenen una supervivència més llarga. El projecte busca un tractament per a aquests pacients i, de validar-se, podria servir com a model per al desenvolupament de teràpies per a altres malalties rares congènites amb característiques similars.
Fisioteràpia respiratòria en potencials donants de pulmó
Per la seva part, el projecte del Dr. Alberto Sandiumenge, cap del grup de Donació, Trasplantament i Ús Terapèutic de Substàncies d’Origen Humà del VHIR i intensivista i coordinador de trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, valorarà l’eficàcia de la fisioteràpia respiratòria als potencials donants de pulmó com a eina per millorar l’oxigenació i incrementar així el nombre de donants d’òrgans sòlids.
Si es demostra la seva hipòtesi, una milloria en l’oxigenació podria suposar un increment en el nombre de pulmons disponibles, disminuint el nombre de persones en llista d’espera, el temps fins al trasplantament i la mortalitat en llista d’espera. Per altra banda, suposaria una millor qualitat de l’empelt trasplantat, per la qual cosa algunes complicacions post-trasplantament disminuirien i milloraria el pronòstic a curt, mig i llarg termini dels receptors pulmonars.
Entrega dels Ajuts
El lliurament de la seva XVIII Convocatòria d’Ajuts a la Recerca en Salut es va celebrar ahir a Madrid, a l’Auditori de Mutua Madrileña, en un acte presidit pel president del Grup Mutua i la seva fundació, Ignacio Garralda; el president del Comité Científic de la Fundació Mutua Madrileña, el doctor Rafael Matesanz; i el que va ser cap del Servei de Microbiologia i Malalties Infeccioses de l’Hospital Gregorio Marañón, el professor Emilio Bouza. Els tres han estat acompanyats pels investigadors principals dels estudis que han rebut els ajuts.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.