La Dra. Maria Luisa Aznar és convidada a una trobada amb el president d’Angola i el Rei Felip VI en motiu dels projectes de recerca de Vall d’Hebron al país africà

La Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Vall d'Hebron treballa en diferents projectes per impulsar la recerca i la docència a Angola des de l’any 2007.

27/09/2021

Aquesta tarda, la Dra. Maria Luisa Aznar, especialista de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Vall d'Hebron-Drassanes i investigadora del grup de Malalties Infeccioses del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha estat una de les persones convidades a la trobada de benvinguda del president d’Angola, João Lourenço, per part del Rei Felip VI. L’acte s’ha celebrat al Palacio Real de Madrid.

“Participem en diferents iniciatives amb Angola des de l’any 2007, moment en el qual vam implementar sessions de telemedicina que continuen actualment. I des de llavors hem treballat conjuntament per impulsar diferents projectes de recerca i docència”, destaca la Dra. Aznar. És justament per la seva trajectòria portant a terme projectes de Vall d’Hebron en col·laboració amb el país africà que ha estat una de les convidades a l’esdeveniment que ha comptat amb la presència d’unes 40 persones. Amb ella, representants polítics i perfils molt diferents amb estreta relació amb Angola.

Entre els projectes que Vall d’Hebron impulsa amb Angola es troba l’intercanvi de professionals entre els dos països, l’organització de jornades científiques i la participació en projectes enfocats principalment a les malalties infeccioses com ara la tuberculosi, la malària o l’esquistosomiasi. Vall d’Hebron també va donar suport en la creació del centre de recerca en salut de la Universidade Katyavala Bwila l’any 2018 a Cubal.

En l’actualitat, treballen en dos projectes finançats per la Unió Europea y que estan essent implementats a Angola juntament amb partners locals i internacionals. Per una banda, el projecte CRESCER, que és el Component IV del programa d'Enfortiment de la Resiliència i Seguretat Alimentària a Angola (Programa FRESAN), té com a objectiu generar evidències científiques que ajudin a lluitar contra la malnutrició crònica infantil, és a dir, el deteriorament del creixement que experimenten els nens i nenes a causa d’una mala alimentació, falta d'accés a aigua i infeccions cròniques, entre altres causes a la regió sur del país. Per altra banda, el projecte FUTURO pretén reforçar el paper dels joves en la formulació de polítiques públiques en matèria de Salut Sexual i Reproductiva. En tots casos, l’equip investigador manté una interlocució directa amb el govern d’Angola i altres institucions acadèmiques per fomentar la transferència de coneixement científic i tècnic, així com l’intercanvi d’experiències a través d’aquesta investigació aplicada.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.