Primera col·laboració d’un infermer en les guies clíniques espanyoles d’ITS de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica
Luis López ha centrat la seva participació en la guia en els capítols sobre educació sanitària i estudi de contactes en les ITS.
Luis López, infermer de pràctica avançada del Servei de Malalties Infeccioses que treballa al Centre de Salut Internacional i Malalties Transmissibles Drassanes-Vall d'Hebron, ha col·laborat en l’elaboració del nou document de consens sobre ITS de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica (SEIMC). Es tracta de la primera participació d’un infermer en la redacció de les guies clíniques espanyoles sobre malalties infeccioses de transmissió sexual. “La meva contribució s’ha centrat en els capítols sobre educació sanitària i estudi de contactes, dues qüestions on els i les infermeres de pràctica avançada juguen un paper fonamental en la pràctica clínica”, exposa Luis López, que també és professor associat del Departament d'Infermeria de la Universitat Autònoma de Barcelona. “Gràcies a aquest document millorarem no només la salut individual, també la comunitària, és un honor contribuir a un potenciar abordatge multidisciplinari i transversal de les ITS i aportar la perspectiva de la infermeria”, afegeix.
Respecte a l’educació sanitària, Luis López destaca com a cabdal personalitzar la informació per als pacients, a més de fer servir eines innovadores que facilitin la comunicació i redueixin les conductes de risc. L’estudi de contactes, destaca, és una estratègia essencial per trencar la cadena de transmissió, garantir la detecció precoç i el tractament dels contactes exposats.