La Dra. Alba Fernández rep una pròrroga de la beca d’ASPANOA
L’Associació de Pares de Nens amb Càncer d’Aragó (ASPANOA) concedeix una pròrroga de la beca postdoctoral que va atorgar l’any passat a la Dra. Alba Fernández, a través del programa per a formació en Hematologia i Oncologia Pediàtriques a l’Hospital Vall d’Hebron.
L’Associació de Pares de Nens amb Càncer d’Aragó (ASPANOA) ha concedit una pròrroga de la beca postdoctoral que va atorgar l’any passat a la Dra. Alba Fernández, a través del programa de fellowship per a formació en Hematologia i Oncologia Pediàtriques a l’Hospital Vall d’Hebron. Gràcies a aquest projecte, coordinat pel Dr. Lucas Moreno, la Dra. Fernández podrà fer una altra estada formativa a l’hospital, que l’ajudarà a formar-se en investigació, assistència i humanització en oncohematologia pediàtrica.
La mateixa doctora assenyala que “es tracta d’un programa de formació en Oncologia i Hematologia, per la qual cosa l’assistència dels pacients és la part principal del meu treball. Activitat que inclou l’estudi i l’actualització de les patologies oncològiques i hematològiques de l’edat pediàtrica”. “Dins del camp de la recerca, he portat a terme una revisió de la linfohistiocitosi hemofagocítica, realitzant un estudi dels casos diagnosticats a Vall d’Hebron en els últims anys. Es tracta d’una patologia poc freqüent, complexa i heterogènia de la que encara ens queda molt per conèixer. Per altra banda, he estat treballant en la creació de protocols clínics dins del mateix servei d’Oncologia i Hematologia”, explica la Dra. Fernández.
ASPANOA va néixer el 1988 com una associació enfocada en ajudar a nens i nenes amb càncer, donar suport a les famílies i impulsar la investigació. A més, ofereix projectes de formació per a la millora de la qualitat assistencial en aquest camp, com el de la Dra. Alba Fernández, que torna a tenir una dotació de 30.000 euros.
“La pròrroga de sis mesos que m’ha concedit ASPANOA és una oportunitat magnífica per a continuar la meva formació en el camp de l’Oncologia i l’Hematologia. Estic molt agraïda a l’associació, que duu a terme una gran labor facilitant que els professionals puguem formar-nos de manera integral en aquestes disciplines pediàtriques, el que a la llarga es tradueix en una millora de l’assistència i el tractament dels pacients pediàtrics”, conclou la doctora.
Vall d'Hebron, referent del tractament del càncer en nens i adolescents
El Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d'Hebron és, segons les dades del Registre Espanyol de Tumors Infantils (RETI), un dels centres que més nens i adolescents tracta de l'Estat, i és centre de referència per al trasplantament de progenitors hematopoètics o cèl·lules mare, amb més de 1.300 trasplantaments realitzats, i altres tumors com sarcomes i neuroblastomes.