Dos professionals de Vall d’Hebron són els ambaixadors del Congrés ERS, el més important del món sobre malalties respiratòries que comença avui

El Dr. Marc Miravitlles, del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador principal del Grup de Recerca en Pneumologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), i la Dra. Miriam Barrecheguren, adjunta del mateix Servei de l’Hospital i investigadora del mateix Grup de Recerca del VHIR, són els dos professionals escollits pel Congrés per ser-ne els ambaixadors a Barcelona, la ciutat que de no ser per la pandèmia havia de ser hoste de l'esdeveniment presencial aquest 2021.

05/09/2021

El Congrés de la Societat Respiratòria Europea (ERS) 2021, el més important del món d’aquest àmbit –a cada edició reuneix entre 20.000 i 25.000 professionals- es realitza cada any en una ciutat diferent del continent. Enguany s’havia de celebrar a Barcelona, però per motius epidemiològics es durà a terme 100% en línia. Tanmateix, el Congrés ha decidit igualment nomenar com a ambaixadors de l’esdeveniment dos professionals que treballen a ciutat hoste: es tracta del Dr. Marc Miravitlles, del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador principal del Grup de Recerca en Pneumologia del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR); i de la Dra. Miriam Barrecheguren, adjunta del mateix Servei de l’Hospital i investigadora del mateix Grup de Recerca del VHIR.

“Estem molt satisfets de ser ambaixadors del Congrés”, afirma el Dr. Marc Miravitlles, “perquè suposa un reconeixement a la participació de Vall d'Hebron en activitats internacionals com la col·laboració en normatives de l’ERS sobre asma, malaltia pulmonar obstructiva crònica (MPOC), bronquièctasi, fibrosi pulmonar i també en la coordinació d'estudis europeus com el registre EARCO (European Alpha-1 antitrypsin Deficiency Collaboration) sobre dèficit d'alfa-1 antitripsina".

El Congrés, que es farà entre el 6 i el 8 de setembre, tractarà al llarg de 350 sessions tots els aspectes relacionats amb les malalties respiratòries i es presentaran uns 3.000 resums d'articles i investigacions científiques. Com explica la Dra. Miriam Barrecheguren, “el tema principal d’enguany és l’ús de la digital healthcare (salut digital) per millorar l’atenció en pacients amb malalties respiratòries cròniques”. Per això, durant l’esdeveniment “es duran a terme sessions dedicades a les aplicacions a distància, dispositius portables i altres tecnologies que permeten fer un tractament i seguiment més acurat dels i de les pacients amb aquestes patologies”. A més, el Dr. Miravitlles i la Dra. Barrecheguren moderaran la sessió especial del Congrés dedicat a la digital healthcare.

Altres professionals de Vall d’Hebron que participaran al Congrés ERS són el Dr. Xavier Muñoz i el Dr. Iñigo Ojanguren, ambdós del Servei de Pneumologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigadors principals del Grup de Recerca en Pneumologia del VHIR, que oferiran una ponència sobre la nova normativa en el diagnòstic de l’asma en pacients aguts que incorpora l’ús de l’òxid nítric. A més, diversos professionals de Pneumologia de Vall d’Hebron presentaran resultats preliminars del registre internacional EARCO coordinat des del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) amb els primers 500 pacients amb dèficit d’alfa-1 antitripsina (una malaltia rara) i, amb la col·laboració del Servei de Bioquímica, presentaran un treball sobre noves vies patogèniques d’aquesta mateixa patologia. Per altra banda, la Dra. Miriam Barrecheguren presentarà una ponència sobre biomarcadors en la MPOC.

Una de les novetats del Congrés ERS d’aquest any seran els tallers d’habilitats, és a dir, tallers més orientats a la pràctica clínica. Vuit tallers d’habilitats que han estat enregistrats prèviament exploraran tècniques com ara l’ecografia toràcica, les proves d’exercici cardiopulmonar o la ventilació mecànica.

El Congrés tindrà també un apartat dedicat a la COVID-19 en el qual es presentaran resultats d’assaigs clínics sobre el tractament de la malaltia així com estudis de ciència bàsica relacionats amb el coronavirus. També es tractaran amb profunditat les malalties obstructives com l’asma i l’MPOC, de les quals es mostraran els avenços més importants pel que fa als nous tractaments biològics basats en anticossos monoclonals produïts de manera biològica per als i a les pacients més greus que no responen als corticoides. La fibrosi pulmonar serà un altre dels grans apartats de l’esdeveniment amb la presentació dels nous fàrmacs per tractar la malaltia.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.