Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
La Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes-Vall d'Hebron va jugar un paper actiu en l’aprovació
La malaltia de Chagas, que afecta entre 6 i 7 milions de persones al món, ja té el seu dia mundial. Així ho va ratificar la 72 Assemblea Mundial de la Salut de l’OMS que va celebrar-se a finals de maig a Ginebra. Es tracta d’un procés llarg, que va tenir com a punt de partida la primera assemblea de Findechagas (Federació internacional d’associacions de persones afectades per la Malaltia de Chagas), celebrada a Olinda, Brasil, l’any 2010, i que es va concretar amb una petició aprovada en assemblea de Findechagas el 2012, organitzada per Asapecha (Associació d’Amics de les Persones amb la Malaltia de Chagas) amb el suport de l’equip de salut comunitària de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Drassanes-Vall d'Hebron, un dels principals promotors d’aquesta entitat sense ànim de lucre creada al 2008.
“Han passat set anys, no ha estat un procés fàcil”, avalua el Dr. Jordi Gómez i Prat, del programa especial de Malalties Infeccioses Vall d'Hebron-Drassanes i Coordinador de l’equip de salut comunitària de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Programa de Salut Internacional de l’ICS (PROSICS). “És molt significatiu que la data fixada pel dia mundial del Chagas sigui el 14 d’abril, que coincideix amb quan es va fer el primer diagnòstic a una pacient, la nena de dos anys Berenice Soares el 1908”, afegeix el Dr. Jordi Gómez i Prat: “Volem que es realci la figura de l’afectat perquè un dels grans problemes del Chagas és la invisibilitat d’aquestes persones”.
La malaltia de Chagas és causada pel paràsit Trypanosoma cruzi i es concentra principalment al territori continental de 21 països d’Amèrica Llatina. Espanya és l’Estat europeu amb el nombre més gran d’immigrants llatinoamericans, inclosos els ciutadans procedents de Bolívia, un dels països amb major prevalença de la malaltia. Vall d’Hebron realitza programes de cribatge in situ de Chagas a Bolívia, un dels països amb una de les prevalences més altes (el Chagas afecta entre un 10 i un 20% de la comunitat boliviana). Per portar a terme aquests programes de cribatge, integrants de l’equip de salut comunitària, com la infermera Isabel Claveria Guiu, especialista en Salut Internacional i Medicina Tropical, agents comunitaris de salut, com Estefa Choque, membres d’Asapecha, i altres professionals de Vall d’Hebron, es desplacen a espais comunitaris de la ciutat de Barcelona.
Acabar amb la invisibilitat del Chagas: la veu als afectats
D’aquesta manera, Vall d’Hebron contribueix a la lluita per superar una de les principals barreres pel control i eliminació del Chagas: la manca del diagnòstic. Menys del 10% dels pacients afectats per Chagas han estat diagnosticats arreu del món segons un estudi de l’OMS. A Catalunya fins a un 45% han estat diagnosticats, en part gràcies a les intervencions comunitàries, segons analitza un article que professionals de Vall d’Hebron publicaran pròximament al Journal of Community Health.
Els factors psicosocials i culturals dels afectats de Chagas influeixen en la seva falta de detecció. Un diagnòstic precoç de la malaltia permet que es pugui iniciar el tractament antiparasitari en estadis inicials. Amb tot, el diagnòstic en fases cròniques és també rellevant per oferir un tractament integral i promoure prevenció secundària i terciària del Chagas i les seves complicacions. El diagnòstic també és fonamental per posar fre a la transmissió: segons estima l’OMS, en l’actualitat fins a 75 milions de persones arreu del món estan en risc d’infectar-se de Chagas. No en va, és una de les 21 malalties tropicals que l’Organització Mundial de la Salut ha catalogat com desateses.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.