Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El brot epidèmic del SARS-CoV-2 ha posat a prova la societat i, en especial, la comunitat científica, en la que s'han dipositat totes les esperances de trobar una solució ràpida al problema. En poc temps hem hagut de mostrar una gran creativitat i capacitat de treball global, i s’ha arribat a grans fites, en molts casos gràcies a que hi havia una bona infraestructura de base. En aquest sentit, el projecte GCAT (Genomes For Life. Cohort Study of the Genomes of Catalonia) (www.genomesforlife.com), de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP) n’és un exemple: disposar d’aquesta base ens ha permès reaccionar ràpidament per portar una visió global del problema i participar de projectes globals.
En aquesta xerrada presentarem la nostra aportació en el coneixement de les bases genètiques de la COVID-19, un coneixement que ens ajuda a definir el marc per entendre les bases moleculars de la malaltia, la diferent susceptibilitat en la població i l'evolució severa de la malaltia, alhora que obre les vies per a noves teràpies o pel re-posicionament de teràpies ja existents en targets ja coneguts.
CV
Biologist, trained in human genetics and molecular epidemiology of complex diseases, Rafael de Cid is interested in the analysis of the genomic architecture of complex inherited traits and how it can be translated to prediction models.
Starting his PhD Project under supervision of Dr. Conxi Lazaro at ICO, in the genetics of psoriasis and asthma, in 2002 he move to CRG, in his first Post-doctoral stage at Dr.Xavier Estivill group, where he develop his research project in the analysis and geneXgene and gene-environmental interaction in genetics forms of inflammatory-immune diseases. As genomic epidemiologist, he quickly realized the imperative for gain a wide and easy access to high-throughput genomic data, and to a accessible toolbox to the scientific community, to allow the required scale for advancing in the genomics of common diseases. In parallel to his research dedication, he was involved in setting up the Barcelona Node of the Spanish National Genotyping Centre (CEGEN), which fuelled the genomic research in Spain.
In 2007, he moved to Paris, first at Institut de Genomique, then at Genethon, working as associate researcher in the genomic analysis of rare diseases using the newly high-throughput genomic approaches of NGS. In 2012 he joined IMPPC as Ramon y Cajal researcher, and since 2017 is Senior Group Leader at IGTP, leading the GenomesForLife-GCAT lab group.
GenomesForLife-GCAT lab group is a double oriented lab, which main research goal is the genomic-environmental interplay analysis in common diseases in the general population using a large population-based cohort, but also providing a multidisplinar, transversal and open scientific platform for fuelling the genomic analysis of common diseases in a single large cohort (www.genomesforlife.com).
Inscriu-t'hi
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.