Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Física i Protecció Radiològica, Serveis transversals
El Servei de Física i Protecció Radiològica està format per llicenciats/graduats amb el títol d’especialista en radiofísica hospitalària, tècnics superiors en radioteràpia i en diagnòstic per la imatge.
El Servei de Física i Protecció Radiològica (SFPR) està acreditat pel Consell de Seguretat Nuclear per exercir les tasques de protecció radiològica en tot l’hospital. El servei està compromès amb la qualitat i seguretat, i disposa de la certificació ISO9001-2015.
L’activitat professional dels membres del servei comprèn bàsicament tres aspectes: l’assistència clínica, la recerca i la docència.
El nostre servei dona suport a tots els serveis de l’hospital que fan servir la radiació ionitzant per al tractament i el diagnòstic de pacients, i també als professionals que utilitzen radionúclids en l’àmbit de la recerca.
La responsabilitat essencial dels membres del Servei és assegurar l’administració eficaç i sense risc de la radiació, per obtenir el millor resultat diagnòstic o terapèutic segons què estipuli la prescripció mèdica del pacient. Això inclou la protecció del pacient, del treballador i de les altres persones, així com del medi ambient, davant la perillositat potencial o l’excés de radiació.
Per desenvolupar aquesta tasca cal establir protocols de dosimetria i control de qualitat adequats, mesurar i caracteritzar la radiació, determinar la dosi administrada, i definir procediments per assegurar una bona qualitat d’imatge. També és necessari desenvolupar programes de garantia de qualitat i comptar amb la col·laboració de la resta de professionals de la salut implicats en l’optimització de l’equilibri entre el benefici i el risc de l’ús de les radiacions.
El nostre Servei va ser acreditat com a unitat docent de l’especialitat de radiofísica hospitalària l’any 1995. En l’àmbit internacional, aquesta especialitat és coneguda com a “física mèdica” i consisteix en l’aplicació de la física en el camp de la medicina. El títol d’especialista en RH s’obté després de tres anys de formació com a resident. El SFPR disposa de tres places de resident, una per cada any de la formació.
La Unitat Docent de Radiofísica Hospitalària (RH) està formada per especialistes de RH, tècnics superiors de radioteràpia i de diagnòstic per la imatge.
Itinerari formatiu de radiofísica hospitalària
El Servei de Física i Protecció Radiològica (SFPR) es va acreditar com a unitat docent l’any 1995 i és una de les primeres unitats docents acreditades a l’Estat espanyol. Alguns dels nostres residents ja estan ocupant llocs de responsabilitat en diversos hospitals de l’Estat. El fet de formar part de l’hospital més gran de Catalunya, amb un parc tecnològic en renovació constant, permet oferir una formació puntera en tots els àmbits de l’especialitat: radioteràpia, medicina nuclear, diagnòstic per la imatge i protecció radiològica en l’àmbit sanitari. Destaca la gran experiència en tècniques avançades d’oncologia radioteràpica en pacients adults i pediàtrics i l’abast de la protecció radiològica dins de l’hospital en instal·lacions clíniques i de recerca. El servei disposa d’un laboratori per fer el calibratge dels detectors de radiació de l’hospital.
Addicionalment, el Campus Vall d’Hebron obre la possibilitat de participar de forma activa en projectes de recerca nacionals i internacionals i assajos clínics vinculats als dos instituts de recerca, VHIO i VHIR.
R1
Immersió
ABAT: Agents biològics altament transmissibles
Habilitats comunicatives
Investigació
Bioètica
R2
Biblioteca
Fonaments de física mèdica
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.