Un campus de referència

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus té en el marc de la seva assistència diverses acreditacions en l’àmbit europeu, nacional i autonòmic. D’aquesta manera, ens sumem per projectar la nostra expertesa fora les fronteres del parc sanitari, centrant-nos en el benestar del pacient. I d’aquesta manera, esdevenir un Campus de referència.

Descripció del projecte

Aquestes distincions ens situen en el mapa de la xarxa europea de referència en malalties minoritàries i també entre els centres de referència reconeguts pel Ministeri de Sanitat i la Generalitat de Catalunya.

A més, alguns serveis o unitats de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron pertanyen a xarxes de tractament i estudi de malalties minoritàries. La raó és que la prevalença d'algunes patologies és molt baixa en el pacient.

Les nostres acreditacions reconeixen, entre d’altres: l'experiència clínica, la capacitat investigadora, la d’intercanviar informació i treballar en xarxa o la preparació dels seus professionals i instal·lacions.

European Reference Networks - ERN

Formem part de la European Reference Networks (ERN) per millorar l'atenció als pacients i compartir informació amb altres centres europeus de referència en malalties minoritàries. D’aquesta manera, des del Campus ens emmarquem en una iniciativa de la Comissió Europea per posar en contacte institucions sanitàries altament especialitzades en determinades malalties minoritàries. I a més, poder oferir una atenció sanitària econòmicament rendible i d’alta qualitat.

L’objectiu d’aquestes "xarxes virtuals" és debatre el diagnòstic i el millor tractament possible per a pacients amb malalties minoritàries de tota Europa, contribuir a l'estudi d'aquestes patologies i oferir la màxima qualitat assistencial. En definitiva, la missió principal és facilitar el debat sobre afeccions i malalties minoritàries o complexes que requereixen un tractament molt especialitzat.

L’acreditació ERN exigeix als centres que formen part de la xarxa que serveixin com a punt de recerca i coneixement, que participin en els estudis científics, que ofereixin tractament als pacients de tots els estats membres i que disposin de les instal·lacions adequades per poder fer-ho. La xarxa, a més, treballa per tal de difondre els serveis i coneixements especialitzats dins de la Unió Europea.

Centros, Servicios y Unidades de Referencia - CSUR

Al Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus comptem amb múltiples "Centros, Servicios y Unidades de Referencia" (CSUR) que atorga el Govern espanyol als hospitals clau en el tractament d'algunes patologies.

Els objectius principals d’aquestes acreditacions són: millorar l’equitat en l’accés de serveis d’alt nivell d’especialització per tots els ciutadans, concentrar l’experiència d’alt nivell d’especialització germanitzant una atenció sanitària de qualitat, segura i eficient, així com, millorar l’atenció de les patologies i procediments de baixa prevalença.

El Ministeri de Sanitat atorga aquesta acreditació mitjançant l'Agència de Qualitat després de superar un procés de verificació d'una sèrie d'estàndards comuns i altres d'específics. Entre els requisits necessaris hi ha la necessitat d’atendre els drets del pacient, la implantació d’un programa de garantia de qualitat i l’establiment d’un pla d’auditories anual.

Per tal de poder rebre aquesta acreditació, demostrem que es disposa d’un gran coneixement i experiència en la gestió de diferents patologies, tècniques i procediments. També cal acreditar un volum d’activitat determinat i garantir que es disposa de l’equipament i del personal necessaris per oferir atenció de qualitat als pacients.

Així mateix, el reglament estableix que és necessari disposar d’un sistema d’informació que permeti analitzar l’activitat i avaluar la qualitat dels serveis oferts. També es valora el fet que el centre tingui la capacitat de formar altres professionals en l’activitat de referència.

Xarxes d’Unitats d’Expertesa Clínica - XUEC

També formem part de diverses Xarxes d’Unitats d’Expertesa Clínica (XUEC) en malalties minoritàries. Aquestes són xarxes de serveis clínics especialitzats de diferents centres hospitalaris que tenen un alt nivell de coneixement diagnòstic i terapèutic en l'abordatge de determinats grups de malalties, i que compleixen els criteris de qualitat establerts pel Servei Català de la Salut.

El Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus donem una gran importància a l’abordatge de les malalties minoritàries, per això, aquestes xarxes ens ajuden. A més, forma part de l’estratègia d’atenció a les malalties minoritàries del Servei Català de la Salut.

D’aquesta manera, aconseguim garantir una millor assistència als pacients amb malalties minoritàries al territori català, facilitant la seva derivació al nostre parc sanitari.

Les nostres acreditacions reconeixen, entre d’altres: l'experiència clínica, la capacitat investigadora, la d’intercanviar informació i treballar en xarxa o la preparació dels seus professionals i instal·lacions.

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.