Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Ara fa nou anys que es va posar en funcionament la Ruta Assistencial de Malaltia Renal Crònica de l’Àrea Integral de Salut Barcelona Nord per millorar la coordinació del maneig de la persona amb malaltia renal.
Amb el lema ‘Compartim per millorar l’atenció de la malaltia renal crònica en el nostre territori’, el Servei de Nefrologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i l’Atenció Primària i a la Comunitat de Barcelona ciutat de l’ICS han organitzat, el dia 16 d’octubre de 2024, la 6a Jornada d’Actualització en Malaltia Renal Crònica dins la Ruta de l’Àrea Integral de Salut (AIS) Barcelona Nord.
L’objectiu d’aquesta trobada és compartir coneixement i posar en valor la importància de la implicació de tots els nivells assistencials i totes les categories professionals en el seguiment de la complexitat dels malalts renals crònics.
La Ruta Assistencial de Malaltia Renal Crònica a l’AIS Barcelona Nord, en funcionament des de fa nou anys, té l’objectiu de millorar l’atenció a les persones amb malaltia renal crònica a través de la col·laboració entre professionals, la coordinació entre proveïdors, l’establiment i optimització dels circuits assistencials, i la promoció de la bona pràctica, tot atorgant el recurs més adient a la situació evolutiva del pacient. També vol contribuir a la reducció de la mortalitat i la morbiditat de les persones afectades de malaltia renal crònica, millorant els seus resultats en salut i la seva qualitat de vida.
Les coordinadores d’aquesta ruta són la Dra. Ma. José Soler, cap de Secció de Nefrologia Clínica i Diàlisi de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, i Cristina Boté, infermera de família i comunitària del CAP Sant Andreu. A més de professionals de Vall d’Hebron i d’Atenció Primària de Barcelona ciutat de l’ICS, també hi participen centres de diàlisi, centres sociosanitaris i equips d’atenció residencial, entre d’altres.
Fluxos de derivació, noves realitats i una unitat funcional
La Jornada d’aquest any s’ha dividit en tres grans blocs. En el primer bloc s’han tractat els fluxos de derivació entre l’Hospital i l’Atenció Primària de les persones afectades de malaltia renal, tant crònica com aguda. D’aquesta manera, s’han compartit casos clínics per conèixer com i quan derivar un pacient al Servei de Nefrologia i quins casos es poden portar des de l’Atenció Primària.
En el segon bloc, s’han donat a conèixer les noves realitats en el tractament renal substitutiu, posant especial èmfasi en les teràpies substitutives renals domiciliàries, el trasplantament renal de donant viu i el tractament conservador.
Finalment, al tercer bloc de la Jornada s’ha presentat la Unitat Cardiorenal, una unitat funcional formada per professionals dels serveis de Cardiologia, Nefrologia i Medicina Interna, que atén de forma multidisciplinària aquells pacients amb insuficiència cardíaca i insuficiència renal.
L'objectiu d'aquesta ruta és millorar l’atenció a les persones amb malaltia renal crònica a través de la col·laboració entre professionals, la coordinació entre proveïdors, l’establiment i optimització dels circuits assistencials, i la promoció de la bona pràctica.
Nefrologia, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.