Vall d’Hebron acull la 14a Jornada d’Infermeria dels 5 Hospitals de la Xarxa Interhospitalària de Barcelona Ciutat

Un miler de professionals de Vall d’Hebron, Sant Pau, Clínic, Mar i Sant Joan de Déu participen en aquesta trobada, que ha posat el focus en la transformació digital de les cures infermeres.

07/10/2024

La transformació digital de les cures infermeres ha estat el fil conductor de la 14a Jornada d’Infermeria dels 5 Hospitals de la Xarxa Interhospitalària de Barcelona Ciutat. Les direccions infermeres de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, l’Hospital de Sant Pau, l’Hospital Clínic, l’Hospital del Mar i l’Hospital Sant Joan de Déu han tornat a treballar plegades per promoure un espai de trobada on crear sinergies, conèixer noves iniciatives i compartir punts d’interès.

Vall d’Hebron ha estat l’hospital amfitrió de l’edició d’enguany, que ha posat el focus en les oportunitats que ofereix la transformació digital per millorar la pràctica infermera i l’empoderament del pacient. Un miler de professionals han seguit la Jornada de forma presencial i en línia.

El Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron; la Dra. Yolima Cossio, directora de Sistemes d’Informació, i Ma. Àngels Barba, directora d’Infermera, han inaugurat la Jornada encoratjant aquest col·lectiu professional a encapçalar la transformació digital de l'atenció al pacient i posant en valor el rol de les infermeres dins el model d’atenció multidisciplinària que promou l’Hospital.

Experiències d’èxit en salut digital

Al llarg del matí s’han donat a conèixer 15 experiències d’èxit en salut digital, 3 de les quals de Vall d’Hebron. La primera ha estat Nixi for Children a l’àrea quirúrgica, defensada per Clàudia Serra, infermera responsable de l’escola inclusiva de Vall d’Hebron, que s’ha presentat a la taula rodona dedicada a la revolució digital al servei del pacient. A través de les ulleres de realitat virtual i de la mà de Nixi, els assistents han pogut explorar el quiròfan per dins, i visitar l’espai preoperatori i la sala de recuperació. Es tracta d’un projecte orientat a millorar l’experiència de l’infant en l'àmbit quirúrgic que, a Vall d’Hebron, es va posar en funcionament l’any 2023.

A la taula rodona sobre gestió i optimització de les cures amb la salut digital, Raquel Corredor, infermera responsable de qualitat, seguretat i transformació digital en cures de Vall d’Hebron, ha presentat el projecte Cosmoline, orientat a millorar la humanització en la col·locació dels catèters venosos ecoguiats. És un projecte guanyador de la 4a edició del Jo Innovo pensat específicament per millorar l'experiència del pacient adolescent i preadolescent davant del procediment de col·locació d'un catèter venós ecoguiat.

Finalment, a la taula sobre tecnologia digital com a eina clau per als professionals de la salut, Esther López, infermera facilitadora en simulació, ha presentat el SIMOONS, una plataforma de simulació que facilita l'entrenament d’habilitats per a professionals de la salut a través d’experiències formatives que permeten la interacció en un escenari clínic virtual.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.