Vall d’Hebron organitza la 1a Jornada de Treball Social Sanitari per crear un espai de creixement, innovació i reflexió

Més de 170 professionals han seguit la jornada de manera presencial i en línia

02/10/2024

Amb el lema 'Transformant el futur, construint coneixement', l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha organitzat la 1a Jornada de Treball Social Sanitari. L’objectiu de la trobada, que ha comptat amb més de 170 assistents, ha estat crear un espai de creixement, innovació i reflexió perquè els professionals poguessin compartir experiències i intercanviar aprenentatges.

La inauguració de la Jornada ha anat a càrrec del Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron, la Dra. María José Abadías, directora assistencial, i Ma Àngels Barba, directora d’Infermeria, que han posat en valor la tasca de les treballadores i els treballadors socials sanitaris com a part imprescindible dels equips clínics interdisciplinaris de l’Hospital.

La Jornada ha començat amb una ponència sobre el treball social clínic i les seves contribucions al treball social sanitari de la mà de Jonathan Regalado, treballador social clínic i doctor en psicologia. Tot seguit, dues taules rodones han abordat l’impacte del treball social sanitari en l’àmbit assistencial i la innovació en el treball social sanitari a través de la simulació, entre d’altres. La Jornada ha finalitzat amb una ponència sobre l’autocura del professional i de l’equip.

Al llarg de la Jornada també s’ha pogut escoltar el testimoni de professionals de renom internacional en el camp del treball social sanitari com Carmen Vega-Barachowitz, directora de serveis clínics i serveis socials de l’Hospital de Massachusetts (EUA); Martitza Ortega, cap del Departament d’Atenció Psicosocial de l’Hospital Clínic Doctora Eloísa Díaz Insunza de La Florida (Xile), i Olga Bazán, cap d’equip de Treball Social de Salut i Serveis Socials de l’Hospital de Harrogate (Regne Unit).

La coordinadora de Treball Social de Vall d’Hebron, Eunice Blanco, ha fet la cloenda de la Jornada acompanyada de Victòria Mir, coordinadora de Treball Social de l’ICS, i Conchita Peña, degana del Col·legi Oficial de Treball Social de Catalunya.

Eunice Blanco ha destacat que “tots els ponents han tingut un nexe comú en les seves intervencions, un nexe que ha estat donar la importància que es mereix a la disciplina del treball social sanitari en investigació, formació, innovació, especialització i intervenció en el model multidimensional d’atenció al pacient”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.