Ens sumem al Dia Mundial Sense Tabac organitzant diferents accions participatives

Professionals, pacients i familiars de Vall d’Hebron han escrit missatges positius en dos plafons per sensibilitzar sobre la importància de no fumar i poder gaudir d’un ambient lliure de fum

31/05/2024

Com cada any, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron se suma a la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac, que se celebra el 31 de maig, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància de no fumar i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. Per aquest motiu, des de la Comissió Sense Fum de l’Hospital han organitzat diferents activitats participatives a l’Hospital perquè tant professionals sanitaris com pacients i familiars puguin deixar la seva empremta durant aquesta jornada.

Així, durant tot el matí, aquells i aquelles que han passat pel segon vestíbul de l'Hospital General o a la plaça de l'Hospital Infantil i Hospital de la Dona han pogut escriure frases inspiradores, consells, avantatges o missatges positius emfatitzant la rellevància de no iniciar-se en el consum de tabac, de deixar de fumar i així poder gaudir d’un ambient lliure de fum, en definitiva, d’un món sense fum. Tots i totes les participants han rebut un petit obsequi com a mostra d’agraïment en la seva implicació en el Dia Mundial Sense Tabac.

Els més menuts i menudes també han tingut cabuda en aquest dia perquè s’ha organitzat un concurs de dibuix. Han pogut deixar volar la seva imaginació i dibuixar el que han volgut però tenint en compte la premissa ‘un món sense fum’. Aquestes creacions s’han exposat al plafó situat al vestíbul de la planta -2 de l’Hospital Infantil.

També, de 09:30 h a 12:30 h a la plaça de l'Hospital Infantil i Hospital de la Dona s’ha donat la possibilitat d’avaluar la funció pulmonar i, per això, s’han dut a terme proves mèdiques respiratòries, en concret, espirometries (mesura la quantitat d'aire total que tenen els pulmons i de la velocitat amb la qual desplacen aquests volums d'aire) i carboximetries (mesura el monòxid de carboni en l’aire expirat).

A més, aquesta jornada ha comptat amb la col·laboració dels Papallassos i Mags de l’ACAI (Associació Catalana d’Aficionats al Il·lusionisme), que s’han encarregat de dinamitzar la diada i han intercanviant cigarretes per flors (gentilesa de Flores Navarro) i pomes.

Finalment, i tenint en compte que avui finalitza la XXV Setmana Sense Fum, que se celebra del 25 al 31 de maig, des de les unitats de deshabituació del tabac de l'Hospital, en concret, la Unitat de Deshabituació del Tabac del Servei de Medicina Preventiva i la Unitat de Tabaquisme del Servei de Psiquiatria, han recordat a professionals i pacients que ofereixen suport i ajuda per abandonar el consum de tabac tan contraproduent per a la salut. A més, han repartit fulletons amb els 10 motius per no fumar, els 10 motius per deixar de fumar i els 10 motius per no recaure.

En el context de la Setmana Sense Fum, Vall Hebron ha donat suport al manifest Setmana sense Fum - Salut Mental que advoca per la importància de l’abordatge del consum de tabac en persones amb trastorns mentals. Aquest manifest ha estat signat per més d'una trentena d'institucions científiques, col·legis professionals i hospitals de Catalunya, amb l’objectiu de sensibilitzar als i les professionals sobre aquest consum que afecta especialment aquests pacients. En aquest context, s’han realitzat activitats de sensibilització en professionals i pacients ingressats com jocs de rol i el joc de taula “l’escapa-fums”.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.