Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El nen i la nena guanyadors davant el mural de Pioneres
Creant el Mural Pioneres
La Dra.Anna Rosell durant una visita
Una representació dels dibuixos del concurs
En una visita als laboratoris del VHIR van poder parlar amb diferents científiques, posteriorment van plasmar les seves impressions i reflexions en dibuixos i textos i els dos guanyadors formaran part de manera permanent del mural.
Amb motiu de la celebració del dia de la Dona i la Nena en la Ciència el pròxim 11 de febrer, el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) va convidar gairebé un centenar d’infants a les seves instal·lacions perquè poguessin conèixer les investigadores del centre i descobrir la recerca que desenvolupen. Després de la visita, la canalla va plasmar les seves impressions en dibuixos i reflexions per escrit. Entre totes les obres presentades, un jurat format per membres dels pilars d'Igualtat de Gènere i Divulgació Científica del VHIR va escollir un dibuix i una frase que s’han plasmat avui al mural ‘Pioneres’ gràcies a l’artista Mateo Lara, conegut com a Ma’La.
Curiositat, investigar i descobrir, això ja és ciència!
En total van participar 87 alumnes d’entre 10 i 12 anys de les escoles Coves d’en Cimany, Reina Violant i Mirades de Barcelona. Els participants es van dividir en grups i cada grup va poder escoltar cinc xerrades exprés de 10 minuts de la mà de 15 científiques expertes en camps d’investigació tan dispars com neurociències, nanomedicina, oncologia o pneumologia, entre d’altres.
Els dies posteriors a la visita, l’alumnat de les tres escoles va plasmar les impressions que es van endur de la tasca investigadora de les nostres professionals en dibuixos i petits escrits. Unes veritables obres d’art que el jurat va elogiar per la seva creativitat i qualitat, ressaltant la dificultat per escollir-ne només dues. Els guanyadors van ser en Nil, de l’escola Reina Violant, amb el text “Curiositat, investigar i descobrir, això ja és ciència” i l’Alícia, de les Coves d’en Cimany, amb un dibuix que il·lustra una escena de laboratori.
Una representació de l’alumnat i el professorat dels centres ha estat present en l’acte celebrat avui a Vall d’Hebron per reivindicar el paper encara massa ocult de les dones en la ciència i per encoratjar més vocacions femenines. Han tingut l’oportunitat d’ajudar a Mateo Lara a pintar les obres guanyadores, que formaran part permanent del mural ‘Pioneres’. L’acte, també ha comptat amb la presència de les 15 investigadores que havien dut a terme les xerrades a l’alumnat de les escoles, així com diversos professionals de Vall d’Hebron.
La Dra. Maria José Abadías, subdirectora assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha destacat la importància de l’acte: "segurament estem davant d’alguna futura científica que en un futur farà mèrits per sortir al nostre mural". Seguidament la Dra. Anna Santamaria, directora d’estratègia interna del VHIR ha recordat “els esforços que totes les dones hem hagut de fer per fer ciència i tenir una carrera científica”. Ha continuat la Dra. Enriqueta Felip, cap de Secció del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Tumors Toràcics i Càncer de Cap i Coll del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) tot reclamant la importància de la investigació per millorar la societat i recordant “que encara avui la feina de les científiques no està tan reconeguda com la dels seus companys masculins”.
Olga Cruz, mestra i directora de l’escola Coves d’en Cimany, ha felicitat el VHIR per la seva iniciativa: “actes com aquest serveixen per trencar aquesta barrera invisible que encara tenim les dones per arribar alguns càrrecs i professions”.
Més del 70% de la plantilla del campus Vall d’Hebron és femení
Vall d'Hebron és una institució compromesa amb la igualtat de gènere en tots els seus àmbits d'acció i per aquest motiu impulsa el lideratge femení intern i la paritat en els òrgans responsables de la presa de decisions. De fet, si sumen tota la plantilla que conforma el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus més d’un 70 % són dones.
En el camp de la recerca científica també hi ha majoria de dones, si bé encara es reprodueix l’efecte tisores, on hi ha una majoria de dones en categories predoctoral i postdoctoral, però encara són minoria com a caps de grups. El VHIR està treballant per revertir aquesta situació i en els dos últims anys ha vist un augment dels 7 punts en el percentatge a les dones que assumeixen la direcció d’un grup de recerca.
El Mural Pioneres
El 2022 vam estrenar el Mural ‘Pioneres’ a Vall d’Hebron. Una obra de 40 metres de llarg i 160 metres quadrats, que mostra nou dones que, des de l’Antiga Grècia i fins a l’actualitat, han fet avançar la ciència en l’àmbit de la salut.
L’any següent s’hi va afegir amb la figura d’una nena que representa a les futures generacions que miren amb admiració a les científiques que els han obert el camí per a complir els seus somnis. També es va incorporar una sèrie de consells que les investigadores actuals van dedicar a les seves successores. Aquestes dues accions es van poder fer gràcies la col·laboració de la farmacèutica biotecnològica Amgen i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.
Pintura Mural Barcelona, decorant parets del món sencer
Pintura Mural Barcelona és una empresa de producció de pintures murals per encàrrec que ha realitzat treballs a Espanya, França, Bèlgica, Holanda i Alemanya. El màxim responsable del projecte és Mateo Lara, àlies “Ma’La” (Barcelona, 1977), un creatiu, artista i muralista independent multidisciplinari amb una àmplia formació i una experiència de més de 25 anys en disseny industrial i gràfic, animació digital, disseny multimèdia i arts plàstiques. Les seves pintures murals es caracteritzen per una extraordinària qualitat expressiva i realisme.
En total van participar 87 alumnes d’entre 10 i 12 anys
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.