Dra. Roser Ferrer Costa

Institucions

Serveis transversals

Bioquímica

Cap de Servei

Sóc la Cap de Servei de Bioquímica Clínica dels Laboratoris Clínics de l'Hospital i co-cap de grup de Bioquímica Clínica, Vehiculització de Fàrmacs i Teràpia recerca del VHIR. Dirigeixo un equip de professionals orientats a la bioquímica clínica, desenvolupant assistència, docència i recerca, amb projecte cap a la màxima excel·lència. Sóc Doctora en Biomedicina per la UB, especialista en l'àrea de coneixement de bioquímica clínica d'hormones i màster en Direcció d’Institucions Sanitàries i actualment professora Associada de la UAB.

Currículum

Activitat Assistencial:
Des de l’any 2007 desenvolupo la meva tasca assistencial a l’Hospital Universitari, on em vaig formar com especialista en Bioquímica Clínica (2003). Sóc farmacèutica de formació i fins el 2019 he sigut responsable del Procés d’hormones (Patologia Endocrina) del mateix Servei i posteriorment Cap de secció del Laboratori Automatitzat. Des del 2023 sóc Cap de Servei de Bioquímica clínica.

El Servei de Bioquímica Clínica forma part dels Laboratoris Clínics de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, que dona també cobertura al diagnòstic in vitro a tota la població, amb assistència sanitària púbica, de la ciutat de Barcelona (1,5 milions de persones).
En el 2019 vaig realitzar el màster en gestió de Direcció d’Institucions Sanitàries, tinc formació en processos assistencials i especialitzada en automatització, conceptes que intento aplicar en la meva pràctica habitual i en el Servei. Finalment, sóc la secretaria de la Comissió de Diagnòstic in Vitro de l'hospital.

Activitat Investigadora:
Sóc Doctora en Biomedicina per la Universitat de Barcelona (2015) i co-cap de grup de Bioquímica Clínica, Vehiculització de Fàrmacs i Teràpia recerca de l’Institut de Recerca de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron des del 2023. En els darrers anys he participat activament en diferents publicacions del propi Servei i en col·laboració amb grups de recerca i serveis de l’hospital.
Adjunta del eCore Personalized Medicine, Innovative Diagnostics, Molecular Imaging & Digital Health del VHIR.
Sóc presidenta de l’Associació Catalana de Ciències de Laboratori Clínic (des de juny del 2021) i membre de la comissió d’Hormones (des de 2011) i del Comitè Executiu (des de 2018) de la Sociedad Española de Medicina del Laboratorio (SEQCML).

Activitat Docent:
Actualment sóc professora Associada de la Universitat Autònoma del Departament de Bioquímica i Biologia Molecular, Unitat de Bioquímica de Medicina.
Participo en la direcció de postgrau de tesis doctorals del Servei de Bioquímica.
Roser Ferrer Costa

Institucions

Serveis transversals

Bioquímica

Cap de Servei

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Bioquímica Clínica, Vehiculització de Fàrmacs i Teràpia

Notícies relacionades

Professionals relacionats

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.