Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El curs, que té lloc entre el 10 d’abril i el 7 de juny, enguany té com a lema: ‘Suma a la voluntat de donar el privilegi de saber’.
El passat 10 d’abril va iniciar-se la 22a edició del curs ‘El procés de donació i trasplantament d'òrgans i teixit’. La formació, organitzada per l’Hospital Universitari Vall d’Hebron en col·laboració amb l’Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT) i que està subvencionada per l’Organización Nacional de Trasplantes (ONT), té com a objectiu oferir als i les professionals sanitaris els coneixements bàsics dels aspectes mèdics, ètics i legals de la donació i trasplantament, així com adquirir les habilitats necessàries per dur a terme el procés de donació.
Al llarg de vuit setmanes s'imparteixen quatre mòduls que engloben la presa de decisions al final de la vida, la donació en mort encefàlica, la donació en asistòlia i la donació de teixits. Els i les professionals sanitaris també entren en contacte amb tots els passos que componen el procés de donació, els agents implicats en cadascun d'ells, així com els avenços més rellevants en la matèria.
L’èxit del curs recau en el format de docència, amb un programa actualitzat, dinàmic i pràctic. A les sessions en línia, més teòriques, es fomenta la participació a través de discussions casos clínics, mentre que a les sessions presencials s’explora la part més pràctica a través de tallers i jocs de rol, que permeten als i les professionals posar en pràctica els coneixements i aptituds adquirides amb simulacions de casos reals.
‘’Estem davant d’un programa pioner que ha anat evolucionat per fer front a les noves tècniques i escenaris que es plantegen en el procés de donació i trasplantament. Sense oblidar les qüestions ètiques i necessitats que exigeix la societat’’, explica el Dr. Albert Sandiumenge, Coordinador de Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Al llarg del curs es tracten els nous reptes del procés de donació, com l’asistòlia controlada i l’asistòlia no controlada. També s’han incorporat al programa nous escenaris com la donació com a part del final de vida de pacients que sol·liciten la prestació d’ajuda a morir o aquells amb malalties neurodegeneratives.
L’edició d’enguany emmarca el lema: ‘Suma la voluntat de donar el privilegi de saber’. La formació és un motor de grans canvis, que té com a objectiu continuar donant a conèixer el procés de donació; un procés que requereix la col·laboració i participació de tots els professionals sanitaris, sense oblidar la generositat dels donants i les seves famílies. Tal com destaca la Dra. Teresa Pont, que fins fa pocs dies era la coordinadora del Programa de Donació i Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron: ‘’Vam aprendre fa molts anys que la mort pot donar vida i cal oferir la possibilitat a les famílies d’escollir donar-la’’.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és un dels centres més actius en donació d’òrgans i teixits. El nostre compromís amb la tasca ens ha convertit en el primer centre que va crear la figura del coordinador de trasplantaments. La Dra. Teresa Pont, tanca amb aquesta darrera edició del curs la seva etapa professional a l’Hospital. Després de molts anys de servei públic, ha participat activament en la consecució de grans avenços en el procés de donació i trasplantaments, sempre vetllant per la qualitat i seguretat dels i les pacients que durant aquests temps han estat atesos a la Vall d’Hebron.
A Catalunya el 2022 es van fer 1.346 trasplantaments, xifra que també suposa un rècord al país i que representa un 27% més que el 2021. L'Hospital Universitari Vall d'Hebron va fer l’any 2022 un total de 363 trasplantaments d’òrgan sòlid, la xifra més alta assolida mai per un hospital català seguit per l’Hospital Clínic (339) i l’Hospital de Bellvitge (295). L’Hospital Vall d’Hebron va fer 51 dels 61 trasplantaments pediàtrics de Catalunya el 2022.
Al llarg de vuit setmanes s'imparteixen quatre mòduls que engloben la presa de decisions al final de la vida, la donació en mort encefàlica, la donació en asistòlia i la donació de teixits.
Trasplantaments, Serveis transversals
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.