Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Hem renovat l’equip tecnològic del Servei de Medicina Nuclear amb una gammacàmera SPECT de detectors de semiconductors en disposició circular i una gammacàmera SPECT de semiconductors cardiodedicada.
El Servei de Medicina Nuclear ha incorporat dues noves gammacàmeres, les primeres de les seves característiques a l’Estat: una gammacàmera SPECT/TC de detectors de semiconductors en disposició circular i una gammacàmera SPECT de semiconductors cardiodedicada que permetrà fer un pas endavant en la malaltia cardiovascular, i en particular en l’estudi de la cardiopatia isquèmica. Totes dues gammacàmeres han estat adquirides gràcies als fons PERT (Programa de Suport a la Renovació Tecnològica) i han suposat una inversió conjunta de més d’1,76 milions d’euros. “Amb aquestes dues gammacàmeres, l’Hospital Universitari Vall d’Hebron renova el seu equip tecnològic i posa la tecnologia més puntera al servei dels pacients, per tal de realitzar un diagnòstic i un tractament més personalitzats de les seves patologies”, destaca el Dr. Santiago Aguadé, cap del Servei de Medicina Nuclear.
La gammacàmera és un equip convencional de medicina nuclear que detecta la radiació gamma produïda després de l’administració d’un radiofàrmac al pacient, normalment per via intravenosa, i genera una imatge gammagràfica amb informació funcional molt valuosa sobre l’òrgan o teixit a estudi. La nova gammacàmera SPECT/TC de detectors de semiconductors en disposició circular (el nom comercial és GE StarGuide) adquirida per Vall d’Hebron ajudarà els professionals sanitaris a millorar el diagnòstic de tot tipus de patologies: pacients oncològics, neurològics, cardíacs, amb malalties respiratòries, entre d’altres, que es beneficiaran del nou equipament. Com a novetat, la nova gammacàmera incorpora dotze detectors de semiconductors CZT (Cadmi-Zinc-Teluri) d’enfocament digital d’última generació, que escanegen els pacients en tres dimensions per proporcionar imatges de màxima precisió als metges, a diferència dels detectors de gammacàmeres convencionals, de doble capçal col·locat en oposició o en angle recte (en forma de L), que oferien una imatge bàsica bidimensional i es requeria una òrbita al voltant del pacient per fer un SPECT. Aquests detectors d’enfocament digital estan optimitzats per a procediments de teranòstica, ja que poden fer el diagnòstic de la malaltia, valorar-ne l’extensió i fer el tractament amb la mateixa mol·lècula marcada (radiofàrmac) només canviant-li el radionúclid incorporat. Això ofereix als professionals sanitaris una quantificació precisa que ajuda a prendre decisions de tractament personalitzades i avalua específicament la resposta al tractament. La nova gammacàmera SPECT/TC de detectors de semiconductors en disposició circular de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron és la sisena que està en funcionament a Europa.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron també ha adquirit una nova gammacàmera SPECT de semiconductors cardiodedicada, GE MyoSPECT, dissenyada específicament per a l’abordatge del pacient cardíac, que en molts casos presenta comorbiditats, entre les quals l’obesitat. L’equipament, el primer que s’instal·la a Europa amb les seves característiques, millora molt la qualitat de la imatge ja que té una sensibilitat de detecció que augmenta fins al 76% respecte a gammacàmeres convencionals. També afavoreix la comoditat dels pacients quan es fan la prova, ja que poden estar tombats en una taula que suporta fins a 226 quilos de pes. Així mateix, la disposició dels 19 detectors de semiconductors en un arc semicircular fa que l’adquisició SPECT es realitzi sense moviment de la gammacàmera. La nova gammacàmera SPECT de semiconductors cardiodedicada serà particularment útil per als pacients que pateixen cardiopatia isquèmica, una malaltia bàsicament provocada per la disminució del flux sanguini a les artèries coronàries (les que porten la sang al múscul cardíac), situació que és possible visualitzar en realitzar les imatges d’un estudi d’esforç i seguit de les imatges de repòs. La seva alta resolució permetrà fer una valoració acurada del grau d’isquèmia i/o necrosi que pateixen aquests pacients. “La gammacàmera específica per a cardiologia incorpora SPECT dinàmic que permetrà fer un pas endavant en els estudis del miocardi, en quantificar-ne el flux sanguini miocàrdic regional absolut, alhora que escurça els temps d’exploració i la dosi de radiofàrmac que rep el pacient”, manifesta el Dr. Santiago Aguadé.
Totes dues gammacàmeres han estat adquirides gràcies als fons PERT (Programa de Suport a la Renovació Tecnològica)
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.