Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El Dr. Víctor Barro, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Vall d’Hebron, ha col·laborat amb l’Hospital Monkole de Kinshasa.
L’anèmia drepanocítica o de cèl·lules falciformes és una malaltia genètica que afecta l'hemoglobina i que és molt prevalent a la República Democràtica del Congo, així com a d’altres països del continent africà. Aquesta malaltia de la sang és pròpia de gent jove i provoca una alteració de la forma estructural del glòbul vermell que fa que quedi enganxat als vasos, arribant a provocar fins i tot infarts o ictus. Les cèl·lules normals d’hemoglobina són suaus, rodones i flexibles, com la lletra ‘O’. Les de l’anèmia drepanocítica son dures i tenen forma de lletra ‘C’. Tendeixen a agrupar-se i no es mouen fàcilment pels vasos sanguinis. Aquests grups causen bloqueig a arteries o capil·lars, fet que causa molt de dolor. “Tot això produeix afectació al fèmur, necrosi i artrosi de maluc, limitant molt a uns pacients que sovint ronden els 20 anys d’edat”, explica el Dr. Víctor Barro, especialista en Traumatologia y Cirurgia Ortopèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. La intervenció quirúrgica consisteix en una pròtesi de maluc que aconsegueix canviar la vida d’aquestes persones, que poden tornar a moure’s sense dolor. “Es tracta d’una cirurgia molt complexa pel tipus d’os i pels recursos que hi ha al país. En aquest sentit i tenint en compte la situació precària general del país, l’Hospital Monkole de Kinsasha està bastant bé, però els cirurgians i altres professionals sanitaris no estan acostumats a aquest tipus d’intervencions”, afegeix. El contacte del Dr. Víctor Barro a l’hospital Monkole és el Dr. Juanjo Echarri, Cap de la Unitat de Traumatología d’aquest centre, que porta vivint i treballant a la República Democràtica del Congo des de l’any 1983.
Al Congo es fa molt difícil que aquests joves puguin rebre l’assistència que necessiten i rebin intervencions quirúrgiques. Quan el Dr. Barro va saber que buscaven traumatòlegs per operar pròtesis al Congo, no s’ho va pensar i va decidir anar a ajudar a aquestes persones. Aquest any ja hi ha estat dues vegades, al març i a l’octubre, i ha dut a terme un total de 19 cirurgies. La seva idea és tornar-hi l’any vinent i seguir ajudant aquests pacients, ja que en el Congo el sistema de salut és privat i gran part de la població no hi pot accedir. Per al Dr. Barro l’experiència professional ha estat tot un repte. Quan hi torni, vol treballar també per poder garantir un millor accés a la informació que reben els pacients. La Unitat de Maluc i el conjunt del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron volen seguir duent a terme iniciatives com aquesta, per això, ja estan treballant en la creació de futurs projectes de col·laboració internacional.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.