Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Les persones amb TDAH tenen prop de 8 vegades més probabilitats de consumir cànnabis al llarg de la vida. L’estudi ha descrit quatre regions genètiques compartides en els dos trastorns. La prevalença del trastorn per consum de substàncies és del 45% entre els adults amb TDAH.
Un estudi internacional, liderat per l’equip de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), grup que també pertany al Centro de Investigación Biomédica en Red de Salud Mental (CIBERSAM), ha identificat per primera vegada que les persones amb Trastorn per Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat (TDAH) presenten 7,9 vegades més probabilitats de consumir cànnabis al llarg de la seva vida. En concret, l’estudi s’ha centrat en l’anàlisi del genoma complet de més de 85.000 participants i s’han descrit quatre regions genètiques compartides, així com vincles causals entre aquestes dues condicions. Aquest treball ha estat publicat a la revista Molecular Psychiatry i premiat en el Congrés Anual de l’European Network of Hyperactivity Disorder sobre TDAH.
El TDAH i el consum de cànnabis tenen una etiologia altament complexa, ja que implica una combinació de factors de risc genètics i ambientals. Diferents estudis realitzats en bessons demostren que el 75% del TDAH i entre el 40 i el 50% del consum de cànnabis s’explica per factors genètics.
A més a més, estudis longitudinals i transversals mostren que un diagnòstic de TDAH augmenta significativament el risc d’abús i dependència de substàncies en adolescents i adults, independentment de l’existència d’una altra patologia psiquiàtrica. De fet, la prevalença del trastorn per consum de substàncies és del 45% entre els adults amb TDAH, però fins al moment es desconeixien els factors que determinen aquesta relació.
El present estudi, fruit de la col·laboració entre múltiples grups de recerca europeus i americans, analitza la correlació genètica entre el TDAH i el consum de cànnabis al llarg de la vida i mostra evidències de l’existència d’una base genètica compartida i d’una relació de causalitat entre aquestes dues condicions, en què les persones amb TDAH tenen major predisposició genètica al consum de cànnabis en comparació amb les persones sense TDAH.
Respecte a l’aplicabilitat d’aquests resultats, la Dra. Marta Ribasés, investigadora principal del grup de recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR destaca que “aquests resultats corroboren la relació temporal entre el TDAH i el consum de cànnabis en el futur, reforcen la necessitat de realitzar una prevenció del consum de cànnabis en el context del TDAH en intervencions clíniques i ressalten la necessitat de què els estudis genètics futurs proporcionin informació sobre els mecanismes biològics subjacents en ambdues condicions”.
Psiquiatria, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.