Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Avanç en les cures infermeres a les persones amb malaltia inflamatòria intestinal'

 Vall d'Hebron Talks by VHIR
  Activitat Online —
30/09/2024
30/09/2024 -- De 15:00h a 16:00h
Organiza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalidad: Online
Compartir:

Ponent: Dra. Ester Navarro Correal, Infermera | Referent Pacient Ancià Fràgil Hospitalitzat  -Hospital Universitari Vall d’Hebron. 

La malaltia inflamatòria intestinal (MII) es defineix com un grup de trastorns inflamatoris crònics de causa desconeguda que afecten l'aparell digestiu. Les persones que pateixen aquestes malalties requereixen de cures expertes per a prevenir complicacions associades i millorar la seva qualitat de vida. En aquest context, les infermeres exerceixen un paper fonamental en la cura integral d'aquests pacients dins dels equips multidisciplinaris especialitzats.
Objectiu: Identificar i avaluar l'impacte de l'avanç en les cures d'infermeria especialitzada per a millorar l'atenció i el maneig de les persones amb MII, a partir del treball en tres línies de recerca: I) la deshabituació al tabac dels persones amb MII i les competències de les infermeres que els atenen, II) el coneixement de l'estat actual de l'educació per a la salut en persones amb diagnòstic recent de MII, i III) l'anàlisi de la repercussió durant la pandèmia de COVID-19 en el treball de la infermera de la unitat d'atenció a les persones amb MII.
 En l'àrea de deshabituació al tabac i infermeria es va realitzar un assaig clínic aleatoritzat per a determinar l'eficàcia d'una intervenció motivacional, i un estudi descriptiu exploratori per a conèixer el nivell de competència en aquesta matèria. Per a conèixer l'estat actual de les intervencions en educació per a la salut en persones amb MII de recent diagnòstic es va elaborar una revisió sistemàtica exploratòria. I finalment, en l'estudi de l'impacte que va representar la pandèmia per COVID-19 en l'atenció infermera es va optar per un estudi observacional retrospectiu.
S'ha pogut demostrar com la infermera de pràctica avançada té un paper destacat en la seva funció com a garant de la promoció de la salut, amb la implantació d'un programa de deshabituació al tabac, sent necessari ampliar la formació sobre aquest tema per a poder millorar les competències per a dur-la a terme. Focalitzant l'atenció en la funció d'educació per a la salut, es pot concloure que hi ha un buit de coneixement en relació amb aquesta intervenció en l'atenció a persones recentment diagnosticades de MII. I, finalment, s'ha evidenciat la gran labor realitzada per part d'infermeria durant la fase aguda de la pandèmia de COVID-19, reforçant i visibilitzant el lideratge en el maneig de l'atenció a distància en les persones amb MII.
Els resultats obtinguts en els diferents estudis han proporcionat informació per a plantejar estratègies que promoguin una gestió eficaç dels recursos, millorant la qualitat i l'efectivitat de les intervencions infermeres. Tot això ha permès visibilitzar el lideratge infermer en la cura a les persones amb MII. 

Moderadora: Dra. Esperanza Zuriguel Pérez, coordinadora de Recerca en Infermeria. Cap Grup de Recerca Multidisciplinari d'Infermeria (VHIR). Gestió del Coneixement i Avaluació. Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Per assistir-hi Online:

https://gencat.zoom.us/webinar/register/WN_pCOXhVY_QJ-f41_NeKz4fw

Actividades relacionadas

Fundamentos fisiopatológicos de la hipoxia tisular y monitorización del aporte cerebral de oxígeno

30/09/2024 - 09:00
Facultativos especialistas, residentes y personal de enfermería interesados ​​en el manejo del paciente neurocrítico
Más información

II Curso CARE ME

03/10/2024 - 08:45
Cardiología y Nefrología
Más información

Curso Oxigenación por Membrana Extracorpórea Pediátrica y Neonatal ECMOPedVH

08/10/2024 - 08:30
Más información

Una buena comunicación salva vidas. VI Jornada de la seguridad del paciente

09/10/2024 - 10:00
   
Más información

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.