Presentació del llibre 'Viral quasispecies diversity and evolution' a càrrec del Dr. Josep Gregori, Dr. Francisco Rodríguez Frías i Dr. Josep Quer

 Altres activitats
  Aula 114 del Módulo Sur de la Unidad Docente de Vall d'Hebron — Ver en el mapa
09/10/2023
09/10/2023 -- De 12:00h a 13:30h
Organiza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalidad: Presencial
Compartir:

Viral quasispecies diversity and evolution. 

A Bioinformatics molecular approach.

Gregori J., Rodríguez-Frías F., Quer J., Eds.

El grup d’hepatitis virals de l’institut de recerca Vall d’Hebron (VHIR) ha estat pioner i cap davanter a l’estudi de les quasispecies virals durant mes de 30 anys , fins i tot essent el primer grup  nivell mundial que va considerar aquesta característica de complexitat viral en un agent infecciós humà: el virus de la hepatitis C. Des de fa mes de 10 anys ha estat aportant solucions metodològiques experimentals i computacionals en aquest camp amb la aplicació de les tècniques de seqüenciació de nova generació (NGS).

Davant la jubilació del Dr. Josep Gregori i del Dr. Francisco Rodríguez-Frías, que juntament amb el Dr. Josep Quer en son editors del llibre, es planteja la necessitat de realitzar un treball de síntesi i de posada en valor dels desenvolupaments del grup de recerca en l’estudi empíric de les quasiespècies virals, des dels inicis en l’ús de la NGS, situant-los en el seu context històric des del punt de vista científic i tecnològic, que pugui ser una eina útil pels tots aquells investigador que estiguin interessats en aquest camp. D’aquí neix la selecció de sis treballs fonamentalment metodològics que es posen a l’abast de manera conjunta, amb comentaris i notes que els connecten entre sí. Una primera part, formada pels tres primers treballs, aprofundeix en l’ús, interpretació i utilitat d’índex de biodiversitat, alguns d’específics per poblacions genètiques i d’altres importats del camp de l’ecologia. La segona part posa de manifest algunes limitacions en aquests índex de diversitat i aborda el desenvolupament d’eines integratives que proporcionen una interpretació més directa en termes biològics i clínics.

Les seccions prèvies als sis treballs mencionats, Pròleg, Prefaci, Introducció, i Antecedents situen el lector en el context en que realitzen els desenvolupaments, i n’expliquen la necessitat i utilitat. El llibre es tanca amb una secció que recull les observacions i conclusions al conjunt dels treballs, i amb una altra que reflexiona sobre les limitacions que comporta l’estudi de sistemes complexos i dinàmics com les quasiespècies virals.

 

 

Actividades relacionadas

Introducción a la hidrocefalia y alteraciones de la dinámica de LCR

02/09/2024 - 09:00
Más información

XIX Curso teórico-práctico de Ecocardiografía básica y avanzada en medicina de urgencias, intensiva y anestesia

16/09/2024 - 09:00
Cardiología, Medicina Intensiva, Anestesia y Reanimación, Neurología
Más información

Fundamentos fisiopatológicos de la hipoxia tisular y monitorización del aporte cerebral de oxígeno

30/09/2024 - 09:00
Facultativos especialistas, residentes y personal de enfermería interesados ​​en el manejo del paciente neurocrítico
Más información

II Curso CARE ME

03/10/2024 - 08:45
Cardiología y Nefrología
Más información

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

Selecciona el boletín que quieres recibir:

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.