Webinar IRISCAT - Dr. Manuel Portero Otín "L'entrada cel.lular de SARS-CoV-2: una oportunitat terapèutica?"

 
  Activitat Online —
18/11/2020
18/11/2020 -- De 16:00h a 17:30h
Organiza :
Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR)
Modalidad: Presencial
Compartir:

Dr. Manuel Portero-Otín, Investigador IRBLLeida. Profesor Universitat de Lleida. Lidera el projecte que estudia la capacitat de diferents compostos per a modular l’activitat o nivells d’ACE2 en diferents models cel·lulars. Investigador principal del projecte destinat a identificar i reduir l’activitat de les proteases humanes responsables de l’activació del trímer S del SARS-CoV-2

Webinar IRISCAT "L'entrada cel.lular de SARS-CoV-2: una oportunitat terapèutica?"

L'entrada del SARS-CoV-2 es caracteritza per la interacció amb el receptor cel.lular ACE2, al marge de la lisi de determinats dominis de la proteïna trimèrica S viral, desenvolupada per diverses peptidases cel.lulars i que es postulen com un dels mediadors del salt interespècie d'aquest coronavirus. Des de la fisiologia cel.lular d'aquests receptors membranals, presentarem diverses aproximacions desenvolupades en biologia cel.lular i mol.lecular destinades al coneixement d'aquesta interacció, i com pot esdevenir una oportunitat per al desenvolupament terapèutic.

CV: En Manuel Portero-Otín, membre  del Grup de Fisiopatologia Metabòlica, reconegut per la Generalitat, es Doctor en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Lleida el 1997. Està especialitzat en Envelliment, Fisiopatologia Endocrina i de la Neurodegeneració. Ha gaudit d'estades pre i postdoctorals al CWRU (Cleveland, OH, EUA), U Essex (Colchester, Regne Unit), INSERM (Tolosa, França), Icahn School of Medicine  i Columbia University (Nova York, Estats Units) gràcies a l’ajut d’activitats com EMBO, FEBS, Comissió Fulbright i EASD. Ha estat vicedegà cap d'estudis de la Facultat de Medicina durant 7 anys, professor titular de Universitat i codirector del Centre Tecnològic Nutren, reconegut per la Generalitat de Catalunya a la xarxa de transferència de TECNIO, al departament de Medicina Experimental de la Universitat de Lleida. Ha participat com a subdirector científic de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida), acreditat per l’Institut Carlos III, on ara presideix la comissió d'avaluació interna. Coordinador del programa de doctorat d'Activitat Física i Salut,  és revisor de diverses publicacions, com Acta Neuropathologica, Brain, J Biol Chem, Carbohydrate Res, Diabetologia, Biochimie, a més d’haver participat en processos d’avaluació de projectes en diverses agències nacionals i internacionals. És redactor acadèmic de Plos One. Fundador de l’empresa biotecnològica DMD, SL. i inventor de dues patents amb llicència.

Ja està disponible l’enllaç per apuntar-s’hi.

Inscriu-t'hi

La inscripció és gratuïta

Suscríbete a nuestros boletines y forma parte de la vida del Campus

La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalidad: Gestionar el contacto del usuario.
Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad.
Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. 
Procedencia: El propio interesado.