Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
L'Hospital Vall d'Hebron, l'Hospital Sant Joan de Déu, Vodafone i Pisous han presentat els primers resultats d'un assaig clínic realitzat a través de realitat virtual i aplicat a pacients amb trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat.
La salut mental és un problema important: s'estima que una de cada quatre persones al món patirà un trastorn mental al llarg de la seva vida. Malgrat això, segueix sent bastant desconegut pel públic, i hi ha un estigma envoltant les persones que pateixen trastorns mentals. Aquest projecte amb realitat virtual neix de la mà de Vodafone i Psious que, amb l'objectiu de dotar als professionals de noves i millors eines, s'uneixen per facilitar l'ús de la realitat virtual als hospitals on es tracten certs trastorns mentals. Els progressos en l'aplicació de les noves tecnologies en salut, i més particularment en el tractament de trastorns mentals, permeten dirigir la mirada cap a les teràpies ja existents i millorar l'experiència dels pacients i/o l'eficiència d'aquestes teràpies.
La solució de realitat virtual desenvolupada per Psious i empleada en aquest projecte és molt senzilla. Amb ulleres de realitat virtual, una app mòbil, i una plataforma web, es realitza el tractament de trastorns d'ansietat mitjançant exposició gradual, la teràpia més usada en el tractament d'aquestes patologies per part de terapeutes cognitiu conductuals (CBT). El pacient està immers en un entorn de Realitat Virtual, mentre el terapeuta controla la seva experiència des de la plataforma web per adaptar-la a les seves necessitats i el seu trastorn.
Vodafone aporta una connectivitat d'alta seguretat, a través de les seves xarxes d'última generació, que garanteix la privadesa dels tractaments i l'èxit de les connexions al moment de la seva aplicació amb el pacient. A més, l'operadora proveeix de les ulleres de realitat virtual utilitzades en les teràpies.
Des de fa un any, el departament de Psiquiatria de l'Hospital Vall d'Hebron, dirigit pel Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, expert en el tractament del Trastorn per Dèficit d'Atenció i Hiperactivitat (TDAH) en adults, ofereix tractament amb realitat virtual a pacients que ho pateixen en el marc d'un estudi aleatoritzat i controlat. El Dr. Ramos Quiroga és també cap del grup de recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addicions del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).
El tractament desenvolupat en l'estudi consisteix en determinades sessions de Mindfulness aplicat amb realitat virtual, de manera immersiva. Ha estat tal l'acceptació de la nova tècnica que actualment aquests pacients poden fer part del tractament des de casa gràcies a la realitat virtual, reduint així el nombre de visites que han de fer a l'hospital. Encara que encara s'estan recollint dades sobre aquest tema, s'ha observat una menor taxa d'abandonament que amb altres tractaments i que els pacients estan més motivats i predisposats al tractament. A l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona estan aplicant aquest mateix tractament en població infantil (el TDAH afecta a més del 5% dels nens al món) per obtenir conclusions i integrar-les en un estudi.
Aquest important projecte, que ha rebut diferents premis i fons europeus, permetrà recollir dades que permetran comparar els resultats del tractament amb realitat virtual en persones amb TDAH enfront del tractament farmacològic i així determinar si ensenyar i aplicar Mindfulness té efectes similars o millors que prendre fàrmacs.
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.