Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
El Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha dut a terme una duodenopancreatectomia cefàlica per laparoscòpia amb una càmera de 3 dimensions. Es tracta de la primera intervenció d’aquest tipus en aquesta patologia que es realitza en un centre de l’Institut Català de la Salut.
Experts de l’Hospital Vall d’Hebron han dut a terme una intervenció quirúrgica d’alta complexitat en un pacient de 72 anys que patia un tumor situat al cap del pàncrees. La intervenció l’han realitzat el Dr. Joaquin Balsells, cap clínic de Cirurgia Pancreàtica, i la Dra. Elizabeth Pando, ambdós del Servei de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments de Vall d’Hebron, que té com a cap al Dr. Ramon Charco. Concretament, han fet una resecció del cap del pàncrees (duodenopancreatectomia cefàlica) per laparoscòpia i amb una càmera de 3 dimensions (3D).
Com explica el Dr. Balsells, “la intervenció s’ha prolongat durant 8 hores entre la fase de resecció i la de reconstrucció. Hem tret el tumor, el cap del pàncrees, el duodè, la vesícula i la part final del conducte biliar. Finalment, hem hagut d’unir el budell amb l’estómac, el budell amb el conducte biliar i el budell amb la part del pàncrees que quedava. La intervenció ha anat molt bé i el pacient es troba en bon estat”.
La tècnica estàndard per aquesta patologia és la cirurgia oberta. En canvi, la laparoscòpia és una tècnica mínimament invasiva (no cal obrir al pacient) que permet visualitzar l'interior de la cavitat abdominal i realitzar la cirurgia mitjançant la introducció d'una càmera a través de la paret abdominal. Com assenyala el Dr. Balsells, gràcies a la laparoscòpia, “el pacient es recupera de forma més ràpida i amb menys complicacions postoperatóries, com dolor”. Aquest tipus de tècnica requereix d’un important aprenentatge i experiència per part del cirurgià. “Per això molt pocs centres al món la fan servir per a aquest tipus de patologia”, afegeix el Dr. Balsells.
A més, una altra novetat és que en aquesta intervenció s’ha emprat una càmera 3D, i no una càmera 2D, que és l’habitual en aquestes cirurgies. “D’aquesta manera, amb la càmera 3D el cirurgià té una visió més real de la cavitat abdominal, es pot veure en profunditat, un factor que permet una millor precisió”, assenyala el Dr. Balsells.
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.