Somos un campus sanitario de referencia que comprende todos los campos de la salud: la asistencia, la investigación, la docencia y la gestión.
La profesionalidad, el compromiso y la investigación de los profesionales del Campus son elementos clave para poder ofrecer una asistencia excelente.
Apostamos por la investigación como herramienta para aportar soluciones a los retos que nos encontramos día a día en el campo de la asistencia médica.
Gracias a nuestro personal asistencial, docente y de investigación trabajamos para incorporar nuevos conocimientos para generar valor en los pacientes, a los profesionales y a la misma organización.
Generamos, transformamos y transmitimos conocimiento en todos los ámbitos de las ciencias de la salud para formar a los futuros profesionales.
La vocación de comunicación nos define. Te abrimos la puerta a todo lo que pasa en el Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus y te animamos a compartirlo.
Donación para hospital
Donación para investigación
Diario Médico ha atorgat els seus premis a les Millors Idees de l’any en l’àmbit de la salut en un acte celebrat al Teatre Nacional de Catalunya. En la 16 edició d’aquests premis ha estat reconegut el treball de dos grups de professionals de Vall d'Hebron.
Un dels premis, en l’apartat de Millors Idees en Recerca i Farmacologia ha estat per la descoberta de 8 biomarcadors de la malaltia de Crohn que podrien evitar proves diagnòstiques invasives. L’altre premi, com una de les Millors Idees en Gestió ha estat per la incorporació de la immunodeficiència combinada greu en el cribratge neonatal a Vall d’Hebron.
Un estudi liderat per la Dra. Chaysavanh Manichanh, responsable de la línia de recerca de Microbiota Intestinal del grup de Fisiologia i Fisiologia Digestiva del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) va identificar 8 biomarcadors que podrien millorar el diagnòstic de la malaltia de Crohn i el disseny del tractament per a aquesta patologia i per a la colitis ulcerosa.
L’estudi, que es va publicar a la revista Gut, va analitzar la microbiota –el conjunt de microorganismes de l’intestí- de pacients i persones sanes a partir de mostres de femta. En concret, van analitzar un total de 415 mostres de femta de 178 participants per identificar els 8 biomarcadors que podrien descartar el diagnòstic de la malaltia de Crohn i, per tant, evitar proves invasives com la colonoscòpia i l’endoscòpia.
Els investigadors destaquen que els resultats de l’estudi confirmen que la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa són malalties clínicament similars, però amb una microbiota molt diferent. En aquest sentit, van observar que els pacients amb la malaltia de Crohn tenen una microbiota més inestable que els pacients amb colitis ulcerosa.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron va col·laborar amb el Departament de Salut en la incorporació de la immunodeficiència combinada greu en el cribratge neonatal. Aquesta patologia, també coneguda com la malaltia dels “nens bombolla”, és la forma més greu de les immunodeficiències primàries, i afecta cada any entre 1 i 4 nadons a Catalunya. El Dr. Pere Soler, metge del Servei de Malalties Infeccioses i Immunodeficiències Pediàtriques assenyala que es preveu que amb el tractament la supervivència dels malalts augmenti entre un 40 i un 60%. S’espera que la xifra s’elevi fins al 95%, el nivell al qual han arribat els estats dels Estats Units que ja han implementat aquest cribratge. Gràcies a aquest projecte de Vall d’Hebron, Catalunya s’ha convertit en el primer sistema sanitari públic d’Europa que incorpora aquesta prova.
Finalment, el Dr. Oriol de Fàbregues, investigador del grup de recerca en malalties neurodegeneratives del VHIR va recollir com a vocal de la Societat Espanyola de Neurologia (SEN) un premi com a millor Iniciativa legal, ètica i deontològica pel Manual de Casos Bioètics-Legals en Neurologia. Aquest document, elaborat conjuntament per la SEN, Merck Salut i Derecho Sanitario Asesores ofereix al neuròleg una recopilació i anàlisi de conflictes reals en el terreny bioètic i legal, aportant les Claus per la seva resolució. Alguns dels temes que aborda són la presa de decisions en pacients amb deteriorament cognitiu, la llibertat de prescripció de l'especialista i la participació de pacients en assajos clínics.
La aceptación de estas condiciones, supone que da el consentimiento al tratamiento de sus datos personales para la prestación de los servicios que solicita a través de este portal y, si procede, para hacer las gestiones necesarias con las administraciones o entidades públicas que intervengan en la tramitación, y su posterior incorporación en el mencionado fichero automatizado. Podéis ejercitar los derechos de acceso, rectificación, cancelación y oposición dirigiéndoos por escrito a web@vallhebron.cat, indicando claramente al asunto "Ejercicio de derecho LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalidad: Gestionar el contacto del usuario. Legitimación: Aceptación expresa de la política de privacidad. Derechos: Acceso, rectificación, supresión y portabilidad de los datos, limitación y oposición a su tratamiento. Procedencia: El propio interesado.