Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
En aquesta segona convocatòria del PERIS, orientada a l’àmbit de la salut mental , Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus ha obtingut més d’1,6 milions d’euros en ajuts per a la realització de 3 projectes de recerca en salut mental, la intensificació de 7 facultatius i 1 infermera i per a la incorporació de 8 científics.
Per una banda al Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) se li han concedit un total d’ 1.363.641,48 euros que es destinaran a la realització de 3 projectes de recerca en salut mental (dos com a coordinadors i un com a participant); la intensificació de 5 facultatius i d’una infermera, així com la incorporació de 7 de científics i tecnòlegs.
Per la seva banda, al Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO) se li ha concedit un total de 3 ajuts PERIS amb un import total de 319.115,5 euros per a la intensificació de 2 facultatius especialistes i per a la incorporació d’un científic.
A aquesta segona convocatòria del PERIS s’han presentat 350 propostes, que han estat avaluades per una quarantena d’experts independents amb la coordinació de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS). D’entre aquestes propostes, finalment un total de 109 han estat seleccionades pel seu nivell d’excel·lència.
Els ajuts PERIS s’han distribuït en 3 grans àmbits d’actuació:
La Intensificació de professionals d’Infermeria, Fisioteràpia i Facultatius especialistes, amb l’objectiu de potenciar la seva dedicació a la recerca tant en hospitals com en centres d’atenció primària. La Intensificació de Facultatius especialistes ha estat una de les novetats en aquesta segona convocatòria, així com la dels professionals de Fisioteràpia. En aquest àmbit d’actuació, al VHIR s’intensificaran 5 professionals dels grups de recerca en Malalties Infeccioses, Medicina Materna i Fetal, Cefalea i Dolor Neurològic, Malalties Digestives i Hepàtiques i Biologia Vascular i Metabolisme (VAM). El VHIO intensificarà 2 facultatius especialistes: un per al grup de Càncer de Mama i l’altre per al Grup d’Hematologia Experimental.
La incorporació científics i tecnòlegs als grups de recerca dels instituts de recerca en salut. En aquest àmbit, han estat seleccionats 7 candidats proposats pel VHIR que s’incorporaran als següents grups de recerca: Malalties Neurodegeneratives (2), Direccionament i Alliberament Farmcológic CIBBIM-Nanomedicina (2), Malalties Neurovasculars, Diabetes i Metabolisme i Investigació Biomèdica en Tumors de l’Aparell Digestiu CIBBIM-Nanomedicina. El VHIO incorporarà un científic, per l’estudi dels tumors de l’estroma gastrointestinal (GIST).
I, en tercer lloc, i també com a novetat d’aquesta convocatòria, ajuts PERIS per a projectes de recerca multicèntrics orientats a l’àmbit de la salut mental, amb l’objecte d’aplicar el coneixement cientificotècnic a la millora en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de les malalties en aquest àmbit. S’han concedit dos projectes al VHIR com a entitat beneficiària, i responsable de coordinar els altres centres participants. D’una banda, coordina el projecte “Trastorns del neurodesenvolupament, fracàs escolar i alteracions conductuals a l’adolescència: estudi prospectiu i de modelització territorial de dos grups d’alumnes d’ESO de la Catalunya Central” amb el Dr. Sergi Valero Ventura com a investigador principal. I de l’altra, “Microbiota i Factors (Epi)genètics en els trastorns del Neurodesenvolupament: TDAH i Autisme al Llarg de la vida a Catalunya (MENTAL-Cat)” amb la Dra. Marta Ribases Haro com a investigadora principal. Els dos investigadors pertanyen al grup de recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Adiccions del VHIR. L’import total concedit pels dos projectes és de 350.000 euros, distribuïts en tres anys.
A més, el VHIR també participa en un altre projecte de recerca coordinat per l’Institut Universitari d’Investigació en Atenció Primària (IDIAP Jordi Gol).
PERIS 2016-2020
El Pla Estratègic de Recerca i Innovació en Salut (PERIS) 2016-2020 és una eina de planificació i coordinació que estableix les línies generals de recerca i innovació en matèria de salut impulsada pel Govern de la Generalitat a través del Departament de Salut.
El seu propòsit és millorar la salut dels ciutadans a partir del coneixement generat per la recerca i la innovació.
L’import dels ajuts atorgats en aquesta convocatòria pel període 2018 -2020 és de 8,6 milions d’euros. Cada euro invertit en recerca equival a un retorn de tres euros en valor social i econòmic.
A més a més, el PERIS es planteja el repte de consolidar i augmentar el lideratge internacional dels centres de recerca en salut de Catalunya.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.