Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
La campanya vol sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de la recerca i permet la seva col·laboració amb la Recerca de Vall d’Hebron a través de microdonatius.
Avui, Vall d’Hebron posa en marxa la campanya “Compra Temps” per sensibilitzar a la societat de la importància de la recerca biomédica bàsica, clínica i translacional que es realitza en un entorn com el de Vall d’Hebron, on els laboratoris estan a menys de 50 metres de les habitacions dels i les pacients.
De la mà de l’agència McCann, s’ha creat una campanya que gira entorn del concepte del temps. El temps com el bé més preuat, per compartir amb familiars, amics i amigues, parella, companys i companyes de feina… Però sobretot en l’àmbit de la recerca, ja que les hores dedicades a la investigació esdevindran més vida per a moltes persones. Per això, el concepte de temps ve representat amb uns rellotges que marquen noms o conceptes (pare, mare, fill, vida) en lloc de minuts i segons. Un recurs visual que ajuda a empatitzar més amb les històries que pot haver-hi al darrere de la recerca. Què no donaríem per passar més temps amb les persones que estimem? Imagines poder comprar vida? Poder comprar temps? Invertint temps en la recerca de Vall d’Hebron donarem temps al temps.
La investigació necessita temps per poder avançar, per poder trobar cures pels pacients que avui no disposen de cap solució per a la seva malaltia, per poder millorar els tractaments i reduir-ne els efectes secundaris, per guanyar qualitat de vida. Tal i com relata Enric Jové, CEO de McCann Barcelona, “aquest últim any ens hem adonat de la importància d’invertir en recerca que escurci temps per obtenir resultats i precisament això és el que volíem traslladar amb el concepte Compra Temps: posar a l’abast de tothom la compra d’aquest intangible que ens ajudarà a construir un futur millor per a tots”.
Amb aquesta iniciativa, Vall d’Hebron vol donar l’oportunitat a tothom perquè col·labori comprant temps. Temps que es convertirà en hores, minuts i segons de recerca dins dels laboratoris. “La recerca ens permetrà aconseguir avenços en el descobriment de nous tractaments, potenciar fórmules innovadores en l’àmbit de la salut i accelerar la transferència del coneixement al mercat per tal que els fàrmacs arribin com més aviat millor als i les pacients. Perquè invertint temps en recerca, guanyem temps i qualitat de vida per a tothom”, explica el Dr. Joan Comella, director del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
L’espot de la campanya està protagonitzat per la Dra. Patricia Pozo Rosich, cap del grup de Cefalea i Dolor Neurològic del VHIR, cap de Secció del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i directora del Migraine Adaptive Brain Center de Vall d’Hebron. “Campanyes com aquesta que dona visibilitat a la recerca són molt importants per apropar a la societat el nostre treball diari i per sensibilitzar sobre la importància de la recerca per a millorar la qualitat de vida de la població”, comenta la Dra. Pozo Rosich.
Els donatius per a la campanya es poden fer a la pàgina web compratemps.org
Excel·lència en la recerca
Actualment, la Recerca de Vall d’Hebron la formen 60 grups que investiguen centenars de patologies des del Parkinson, la diabetis o l’ictus a les malalties minoritàries. Aquests grups es distribueixen en vuit àrees de recerca: oncologia; biologia vascular i metabolisme; neurociències; malalties infeccioses; malalties digestives i hepàtiques i infermeria; malalties immunomediades i teràpies innovadores; cirurgia; i obstetrícia, pediatria i genètica.
L’any 2020, la producció científica del VHIR va superar les 1.400 publicacions indexades en revistes científiques i per primera vegada es va superar la xifra de 8.000 de factor d’impacte. Més de la meitat en revistes del primer quartil i el 22% del primer decil, és a dir, en les millors revistes científiques del món.
Pel que respecta als assaigs clínics, el Campus Vall d’Hebron és un dels centres més actius a Europa amb 1.377 assaigs clínics actius dels quals 322 es van engegar el 2020.
I tota aquesta recerca d’excel·lència aspira a tenir en els propers anys un nou edifici que serà el nucli de la investigació que es realitza a Vall d’Hebron i un punt de connexió amb la societat.
Vall d’Hebron, un referent en assistència i recerca en COVID-19
L’any 2020 també ens ha posicionat com a centre de referència tant en la recerca com en l’assistència de la COVID-19. L’Hospital Vall d’Hebron es va anticipar a l'arribada de la pandèmia mitjançant l'elaboració de protocols d'actuació enfront de la COVID-19 i plans de contingència que han permès tractar més de 1.000 pacients crítics rebent el reconeixement de l’Organització Mundial de la Salut per la bona gestió. A més a més, Vall d’Hebron també és referent en el tractament de les dones embarassades amb COVID-19.
En paral·lel, es va crear un entorn de treball multidisciplinari (Task Force) format per més de 190 investigadors i investigadores per tal de donar el millor servei possible a la ciutadania alhora que respondre a molts dels reptes que encara planteja la COVID-19.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.