Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Per segona vegada, un equip del Servei de Neonatologia Vall d’Hebron viatja al país centreamericà per formar a metges i infermeres locals.Més d’un centenar de professionals ha participat en el curs Maneig del prematur de menys de 1.500 grams.
Assegurar la supervivència i la qualitat de vida dels nadons prematurs extrems a Hondures. Amb aquest objectiu, tres professionals del Servei de Neonatologia Vall d’Hebron, el Dr. Hèctor Boix, la Dra. Carmen Ribes i la infermera formadora en NIDCAP (cures centrades en el neurodesenvolupament del nadó), Estrella Gargallo, han viatjat els dies 3 i 4 de novembre a la capital del país centreamericà, Tegucigalpa, per impartir el curs Maneig del prematur de menys de 1.500 grams. La iniciativa, que ha arribat així a la seva segona edició, s’adreça a metges i infermeres d’unitats de neonatologia d’hospitals hondurenys.
El curs ha tornat a tenir un gran èxit, amb més d’un centenar d’inscrits d’una vintena de centres, gairebé el doble de les persones que van participar en la primera edició. L’experiència, que el Dr. Boix ha qualificat de “molt positiva”, ha buscat adaptar-se als problemes específics dels serveis de neonatologia dels hospitals hondurenys. “Hem tornat per la insistència dels companys”, ha explicat el neonatòleg de Vall d’Hebron, que ha afegit que “hem buscat quins són els seus problemes per donar solucions” adaptades al seu entorn. Un vessant pràctic que s’ha traduït en un bon nombre de tallers centrats a l’alimentació, el contacte pell amb pell o la ventilació no invasiva.
Un dels principals aspectes del curs és la necessitat de potenciar el treball en equip entre els metges i metgesses i el personal d’infermeria. Cal “transmetre la idea d’equip”, segons la Dra. Carmen Ribes, apuntant que la formació s’ha dirigit a tots dos col·lectius. A la vegada, a les sessions s’ha destacat la necessitat d’incorporar les famílies, “permetent el seu accés a les unitats”, com ha explicat el Dr. Boix. En aquest sentit, ja es veuen els primers fruits amb la creació d’una associació que agrupa pares i mares de nadons prematurs, Madres canguro de Honduras.
Entre els pilars bàsics del curs hi ha la formació al personal d’infermeria, com explica Estrella Gargallo, per qui aquest és un dels aspectes “on hi ha més diferència amb Catalunya”. També s’ha insistit en la necessitat de canviar la filosofia d’actuació dels centres sanitaris, sense necessitat d’adquirir nou material, optimitzant l’existent. Seguint aquesta línia, els dos dies de treball a Tegucigalpa han tractat aspectes com les cures neonatals bàsiques, les cures posturals o la prevenció d’infeccions i l’administració de CPAP per tractat la insuficiència respiratòria amb els aparells disponibles a Hondures. Tot plegat, sense oblidar les cures que les famílies dels petits ingressats poden necessitar.
Els professionals de Vall d’Hebron ja preparen una tercera edició del curs. La seva intenció és potenciar i donar continuïtat a la tasca iniciada l’any 2014, que ha aconseguit grans resultats. Segons les dades recollides a l’Hospital de la Seguridad Social de Tegucigalpa, la mortalitat entre els nounats de menys pes ha passat del 30,8 abans de la realització del curs, al 16,6% un any després.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.