Vall d’Hebron exposa al Palau Robert un recull de 10 anys de fotografies científiques

Amb la voluntat de mostrar a la societat la bellesa recerca des d’una òptica diferent fa 10 anys es va crear el concurs de fotografia científica de Vall d’Hebron. En aquest temps, s'han presentat a concurs més de 600 fotografies, de les que 120 han estat finalistes i són les que ara formen part de l'exposició ‘L’altra mirada de la recerca’.

13/01/2021

L'any 2011 el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) va posar en marxa un concurs de fotografia científica que encara avui dia es manté. En aquests 10 anys, s'han presentat a concurs més de 600 fotografies, de les que 120 han estat finalistes i són les que ara formen part de l'exposició ‘L'altra mirada de la recerca’ que acull el Palau Robert des del 13 de gener fins el 28 de febrer.

Aquestes imatges confeccionen un relat artístic d'allò que els científics veuen, experimenten i investiguen en el seu dia a dia, en imatge real o a través del microscopi.  “Amb la voluntat de mostrar a la societat la nostra recerca va néixer aquest concurs fotogràfic. I és el mateix objectiu que tenim ara amb aquesta exposició: divulgar la recerca i connectar amb la societat a través de la bellesa de les imatges científiques sorgides dels nostres laboratoris”, explica el Dr. Joan Comella, director del VHIR.

Durant aquests 10 anys s’han presentat més de 600 fotografies realitzades per investigadors i personal de suport a la recerca. Cada any, un jurat format per personal del Campus Vall d’Hebron i professionals de la fotografia externs selecciona les 12 millors fotografies i mitjançant una votació popular es tria la imatge guanyadora. Les 12 fotografies finalistes s’utilitzen per il·lustrar un calendari anual i per decorar els diferents espais dels edificis de recerca de Vall d’Hebron.

“Les imatges, sorgides del món microscòpic, són d’una bellesa colpidora. On a priori, només hi ha informació de partícules, teixits, molècules… podem trobar paisatges exòtics que mai podríem imaginar en el nostre entorn. Les imatges científiques ens permeten viatjar a una altra dimensió i la gent agraeix que els hi ensenyem el que només podem veure els investigadors”, comenta el Dr. Víctor F. Puntes, cap del grup de recerca CIBBIM Nanomedicina, Nanopartícules Farmacocinètiques del VHIR i un dels investigadors que més ha participat en el concurs de fotografia científica de Vall d’Hebron.

Per la seva part, una altra investigadora assídua al concurs, la Dra. Patricia Bogdanov, del grup de recerca en Diabetis i Metabolisme del VHIR opina que “és molt important aquest concurs perquè dona visibilitat a una feina que és molt silenciosa, la recerca biomèdica.  Aquestes fotografies ens apropen d’alguna manera a la bellesa de la recerca”.

“Aquesta exposició és un honor, un orgull i alhora serveix per donar les gràcies a tots els professionals que han volgut participar durant totes les edicions. Per últim, esperem que també pugui generar noves vocacions entre els joves”, conclou el Dr. Comella.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.