Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Els estudis presentats a ASCO s'han centrat en càncer de pulmó, càncer de pell, càncer de tumors sòlids i sobre la utilitat de la biòpsia líquida d’alta sensibilitat per a predir i monitoritzar la resposta a immunoteràpia.
El congrés anual més important d’oncòlegs de la Societat Americana d'Oncologia Clínica (ASCO) s’ha celebrat del 30 de maig al 4 de juny a Chicago. Aquesta edició ha comptat amb professionals internacionals d'una àmplia gamma d'especialitats oncològiques que han exposat els últims avenços i temes científics de rellevància. Un any més, diversos professionals del Campus Vall d'Hebron han presentat estudis en aquest congrés, que detallem a continuació:
La Dra. Enriqueta Felip, cap de secció del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, cap del Grup de Tumors Toràcics i codirectora del Programa de Recerca Clínica del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), va presentar a la primera jornada d’ASCO els resultats de l'anàlisi secundària de l'assaig clínic fase 3 MARIPOSA que reforça els beneficis clínics per a pacients amb càncer de pulmó de cèl·lula no petita amb mutacions a EGFR davant el tractament estàndard actual, també en pacients amb molt mal pronòstic.
Per altra banda, les dades inicials de l'assaig clínic IGNYTE demostren que la combinació del virus oncolític RP1 més nivolumab proporciona una activitat antitumoral duradora i clínicament significativa en pacients amb melanoma refractari a immunoteràpia antiPD1. Els resultats preliminars d'aquest estudi, en què ha participat la Dra. Eva Muñoz-Couselo, oncòloga mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i cap del Grup de Melanoma i altres Tumors cutanis del VHIO, va presentar-los al Congrés de la Societat Americana d'Oncologia Mèdica.
També, la Dra. Elena Garralda, directora de la Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer UITM-CaixaResearch, ha presentat les dades inicials del primer assaig fase 1 de l'anticòs biespecífic FS222 demostren que és un fàrmac amb un perfil de seguretat acceptable i manejable i que presenta una activitat antitumoral prometedora, especialment en pacients amb melanoma cutani metastàtic refractari a immunoteràpia amb inhibidors de punt de control immunitari anti- PD1.
Finalment, el Dr. Rodrigo Toledo, cap del Grup de Biomarcadors i Dinàmica Clonal del VHIO i coordinador del grup de treball en biòpsia líquida del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa Càncer (CIBERONC), ha presentat un estudi realitzat en col·laboració amb la Unitat de Investigació en Teràpies Moleculars UITM-CaixaResearch i el Grup de Desenvolupament Clínic Precoç de Fàrmacs del VHIO, dirigits per la Dra. Elena Garralda i que compten amb el suport de la Fundació “la Caixa”. Aquest estudi, que s'emmarca al Programa Integral d'Immunoteràpia i Immunologia del Càncer (CAIMI) del VHIO finançat per la Fundació BBVA, demostra la utilitat d'analitzar l'ADN tumoral circulant (ADNct) mitjançant una plataforma de biòpsia líquida d'alta sensibilitat en el context d’assaigs clínics de fase 1 amb inhibidors de punt de control immunitaris.
Oncologia Mèdica, Hospital General
Oncologia i Hematologia Pediàtrica, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.