Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Els resultats de l'estudi en pacients amb càncer colorectal metastàtic amb mutació al gen KRASG12C mostren que la combinació de l'inhibidor de KRASG12C amb un anti-EGFR i quimioteràpia té un perfil de seguretat tolerable i taxes de resposta prometedores.
Avui es presenta al Congrés de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO) el primer conjunt de dades sobre l'ús de l'inhibidor de l'alteració oncogènica KRASG12C, sotorasib, en combinació amb panitumumab i FOLFIRI en primera línia en pacients amb càncer colorectal metastàtic que presenten aquesta mutació. Els resultats de l’estudi CodeBreak mostren un perfil de seguretat tolerable i taxes de resposta prometedores.
La mutació oncogènica KRAS G12C és present en aproximadament el 3% dels pacients amb càncer colorectal (CCR).
“Sotorasib, una molècula petita que inhibeix de forma específica i irreversible la proteïna mutant KRASG12C, ha demostrat una activitat clínica modesta i cap toxicitat limitant de la dosi com a monoteràpia en pacients amb càncer colorectal metastàtic amb mutació KRAS G12C que van rebre un tractament intensiu previ” explica la Dra. Elena Élez, oncòloga mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, cap del Grup de Càncer Colorectal del VHIO i coautora d'aquest estudi que presenta avui el Dr. Salvatore Siena, del Gran Hospital Metropolità Niguarda de Milà, Itàlia.
“La inhibició de KRASG12C pot provocar l'acumulació del receptor del factor de creixement epitelial (EGFR), cosa que pot generar resistència a sotorasib” explica la Dra. Élez, “per aquest motiu la combinació de sotorasib amb inhibidors de l'EGFR, com panitumumab, podria millorar l'eficàcia antitumoral i contrarestar els possibles mecanismes d'escapament” afegeix.
Els resultats que es presenten avui corresponen a un subprotocol de l'estudi CodeBreaK 101 que inclou cohorts de pacients amb càncer colorectal metastàtic en què s'avalua la combinació de sotorasib amb panitumumab més quimioteràpia.
L'assaig va incloure quaranta pacients amb càncer colorectal metastàtic que presentaven la mutació KRASG12C i no havien estat tractats prèviament. Els esdeveniments adversos més comuns van ser neutropènia, dermatitis acneica i diarrea presentant un perfil de seguretat tolerable. Pel que fa a l'eficàcia, trenta pacients van presentar respostes parcials confirmades amb una taxa de resposta general del 75%, una taxa de control de la malaltia del 93% i una durada mitjana de la resposta de 1,5 mesos.
"Aquestes dades donen suport a l'estudi global de fase 3 CodeBreaK 301 ja en fase de reclutament en alguns països i que té com a objectiu avaluar sotorasib més panitumumab i FOLFIRI en el tractament de primera línia de pacients amb càncer colorectal metastàtic amb mutació KRAS G12C i que podria suposar una nova estratègia terapèutica per a aquests pacients" conclou la Dra. Elena Élez.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.