Nou cicle de conferències per a acostar la recerca i l’activitat assistencial a les persones amb càncer i les seves famílies a Vall d’Hebron

L’activitat pretén resoldre dubtes de les persones amb càncer i les seves famílies sobre temes d’actualitat, com la biòpsia líquida, la salut mental, els assaigs clínics o el paper de la recerca en l’activitat assistencial, com a motor per avançar en la lluita contra el cáncer.

03/01/2022

Un any més, Vall d’Hebron han programat un cicle de jornades en línia en les quals s’abordaran diferents temes d’interès relacionats amb en el càncer, sempre amb un doble enfocament: assistencial i investigador.

En l’activitat divulgativa participaran professionals de diferents àmbits de l’oncologia implicats en el tractament de les persones amb càncer. L’objectiu, explicar de forma senzilla però completa el seu coneixement de la malaltia i respondre els possibles dubtes que sorgeixin en els diferents directes.

I és que la recerca i l’activitat assistencial no es poden entendre l’una sense l’altra. Les troballes en el laboratori serveixen per al desenvolupament de nous tractaments o tècniques de diagnòstic que milloren els cribratges. I els resultats obtinguts en la pràctica clínica ajuden a orientar la recerca. És un cicle continu d’aprenentatge i treball en equip. “Un dels nostres objectius, a més de l’assistència i la recerca, és la divulgació del treball que realitzem, i ho entenem com una responsabilitat que tenim cap a la societat per a traslladar-los en què estem treballant i com influirà en el tractament de diferents tumors. Esperem que el nou cicle de tallers serveixi per a ajudar a entendre l’enorme treball en equip que es realitza tant des de la clínica com des del laboratori per a trobar millors tractaments per als nostres pacients”, explica el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del VHIO.

En 2021, es van dur a terme 8 tallers per a pacients en els quals van participar 22 professionals i que acumulen més de 7.157 visites a les xarxes socials (Youtube, Instagram, Facebook i Twitter) i que pots veure aquí. En general, els pacients puntuen entre 8 i 10 l’accessibilitat dels continguts i més del 95% de les persones que han emplenat l’enquesta de satisfacció estan interessades que seguim amb l’activitat i així ho hem fet.

La novetat d’enguany resideix en què les persones interessades podran participar en les jornades des de dues plataformes: Youtube i Facebook. Trobaràs l’enllaç d’inscripció a cada sessió en la següent llista que hi ha més avall.

Totes les jornades se celebraran a les 18.00 hores i sempre hi participarà un investigador o investigadora del VHIO juntament amb un metge i metgessa de l’Hospital Vall d’Hebron.

La immunoteràpia en el tractament dels tumors endocrins, la salut mental en el procés oncològic, els avanços en el tractament del càncer de pròstata i el càncer de mama metastàtoc, seran alguns dels títols destacats de la nova edició, que comptarà amb ponents de primer nivell, investigador i assistencial.

Les pròximes jornades comptaran amb la participació de ponents destacats, com Jaume Capdevila, president del Grup GETNE, Joan Seoane, qui es destaca pels seus treballs per a l’aplicació de la biòpsia líquida per a pacients amb tumors cerebrals emprant el líquid cefalorraquidi, Violeta Serra, investigadora principal del Grup de Teràpia Experimentals, reconeguda pels seus treballs en càncer de mama i Héctor Palmer, investigador principal del Grup de Cèl·lules Mare i Càncer.

Llista de xerrades i enllaç per inscriure-s'hi

1.Funciona la immunoteràpia en tumors neuroendocrins i endocrins? 

Amb: Jaume Capdevila i Jorge Hernando

Inscripcionshttps://forms.office.com/r/Va6FXxEEKU

2.  Què és la psicooncologia? Suport i acompanyament psicològic durant el càncer 

Amb: Jaume Martínez i Alejandra Cano

Inscripcionshttps://forms.office.com/r/uiJEnuUxG0

3. Càncer de pròstata metastàtic. Quins són els nous tractaments? 

Con: Joan Carles i Joaquim Mateo

Inscripcionshttps://forms.office.com/r/mFjLtVkZcL

4. Maneig integral del tumor cerebral: junts sóm més forts. 

Amb: Joan Seoane, Fran Martínez, María Vieito i Xavier Maldonado

Inscripcions: https://forms.office.com/r/Gqrj0vbLck

5. La recerca per lluitar contra el càncer: una carrera de fons 

Amb: Violeta Serra i Héctor G Palmer

Inscripciones: https://forms.office.com/r/Y9LXBKAhgK

6. Infermeres oncològiques d’assaigs clínics. Som al teu costat. Podem ajudar-te 

Amb: Ariadna García i Alba Silverio

Inscripcions: https://forms.office.com/r/MZF3ugZzaa

7. Avenços en càncer de mama metastàtic

Amb: Lucía Sanz

 Inscripcions: https://forms.office.com/r/Rpg11a5PRR

8. Què ens aporta la biòpsia líquida en el tractament del càncer? 

Amb: Alberto González i Ariadna García

 Inscripcions: https://forms.office.com/r/m0Rthw5WR0

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.