Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El club de lectura, que coordina la Dra. Sara Guila Fidel, és un espai de trobada per als professionals del Campus Vall d'Hebron, on reflexionar sobre el món actual a partir de textos. La lectura no salva vides literalment, però millora la salut mental
En català en diem "llegir". "Leer", en castellà. A Islàndia en diuen "lesa", semblant a l'alemany, "lesen". I totes deriven de l'arrel indoeuropea "lag", que el llatí es transforma en "legere" i que també vol dir "triar" i "recol·lectar". Al llegir, escollim qui volem ser i en quina narració del món volem viure. I seguint aquest fil, la darrera sessió del Club de Lectura de Vall d'Hebron de 2023 va ser una festa. Perquè tot i que el Club de Lectura de Vall d'Hebron és un espai de reflexió a partir de llibres de contingut científic i divulgatiu, amb una visió humanista de la biomedicina i del món actual, es va fer una excepció i el protagonista va ser una novel·la: el supervendes 'Les calces al sol', Ed. SUMA.
Aquesta festa en la qual es va obrir les portes a la ficció, l'humor esbojarrat de la seva autora, la Regina Rodríguez, i als somnis, estava més que justificada. Es va celebrar el 14 de desembre, just quan feia sis mesos exactes que la Regina Rodríguez va donar a llum al seu segon fill, el Bruc, un nen prematur. "L'aventura més intensa, terrorífica i brillant de la meva vida", descriu. Es va posar de part a la setmana 28 per una infecció per listèria. Ella, que era molt curosa amb tot el que tocava i menjava. I va acabar a l'UCI de nounats de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Resulta que molts professionals de la unitat estaven llegint 'Les calces al sol'. Va ser un boca-orella. La història d'una jove d'Alp acabada de graduar en Psicologia que no sap què fer amb la seva vida i acaba fent d'au-pair, sense tenir ni idea d'anglès, a una família d'Atlanta que és l'antítesi dels Simpson, atrapa. "Em diuen que és una comèdia d'embolics, que et convida a passar una pàgina rere altra, amb la qual rius molt i plores una mica perquè parla de la vida i de la recerca d'una vocació que et faci feliç", descriu la Regina Rodríguez.
L'escriptora explica que després de tres mesos a l'UCI de Nounats, professionals i pacients són com una família i es van prometre que quan sortissin buscarien la fórmula per fer una xerrada sobre el llibre. La Dra. Fàtima Camba, pediatra del Servei de Neonatologia, va contactar amb la Dra. Sara Guila Fidel, psiquiatra i coordinadora del Club de Lectura de Vall d'Hebron. I va haver-hi un "crush". Amb la Regina Rodríguez van cuinar la fòrmula per acabar l'edició del Club de Lectura de 2023 amb una xerrada de 'Les calces al sol" amb l'autora, a la biblioteca de Vall d'Hebron. En aquella trobada es va parlar de les vocacions, de l'humor com a eina per caminar per la vida i de la lectura com a font de benestar emocional. "No salvarà vides literalment, però sí que ens evadeix. Llarga vida a l'art i les emocions diverses que ens crea!", va exclamar la Regina Rodríguez. També va fer un brindis metafòric per les vocacions. "Estem a Vall d'Hebron amb gent que ha seguit el seu instint i la vocació, en aquest cas, de salvar vides. Si trobes una cosa que fas amb amor, aquesta energia i bonança que crea seguir el que estimes es propaga", va compartir.
Els beneficis de la lectura
La Dra. Sara Guila Fidel, coordinadora del Club de Lectura n'és un exemple de psiquiatra per vocació. Tot el que fa ho fa amb entusiasme. El mateix Club de Lectura va sorgir durant el confinament pensat com un espai de trobada per a tots els professionals del Campus Vall d'Hebron, on reflexionar sobre el món actual a partir de textos. Llegir és desxifrar un missatge, comprendre què s'amaga darrere d'uns signes, descobrir i conèixer. I de la mateixa manera que amb l'escriptura expressem emocions i transmetem coneixements, la lectura és una peculiaritat dels humans. "No s'ha trobat cap altre ésser que escrigui i llegeixi", diu la Dra. Sara Guila Fidel.
Novetats del Club de Lectura 2024
El que va començar com un espai per compartir inquietuds ha anat creixent i teixint xarxa. Aquest any s'ha ampliat amb un cinefòrum, a partir de la proposta del Dr. Àngel Arévalo. Ja hi ha 50 persones que han participat en el Club de Lectura, que se celebra cada dos mesos el primer dijous de mes. Aquest 2024 arrenca el 8 de febrer a les 14.00 hores amb una trobada a la biblioteca a partir de la lectura de 'Al bosc no hi ha silenci', de Madlen Ziege.Com a novetat, aquest any l'hospital crea sinergies amb el barri i la biblioteca de Montbau prestarà els llibres als professionals que vulguin sumar-s'hi. Aquest any, hi ha previstes 4 lectures més. L'11 d'abril, 'Nova il·lustració radical', de Marina Garcés; el 13 de juny, 'El hombre en busca de sentido', de Victor Frank; el 12 de setembre 'Fuera de mapa' de Alastair Bonnet, i el 14 de novembre 'El temps regalat' d'Andrea Khöler.Les pel·lícules que es visionaran també es podran trobar a les plataformes gratuïtes de RTVE i 3CAT.
Al llegir, escollim qui volem ser i en quina narració del món volem viure. I de la mateixa manera que amb l'escriptura expressem emocions i transmetem coneixements, la lectura també és una peculiaritat dels humans. La primera trobada de 2024 serà el 8 de febrer a partir de la lectura de 'Al bosc no hi ha silenci', de Madlen Ziege
Psiquiatria, Hospital General
Direcció de Docència, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.