Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Un treball de professionals del Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari ha rebut el premi a la millor comunicació sobre Epidemiologia i Promoció de la Salut en el 45 Congrés Nacional de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, celebrat a Madrid el passat 13 de maig.
Un treball de professionals del Vall d’Hebron Barcelona Campus Hospitalari ha rebut el premi a la millor comunicació sobre Epidemiologia i Promoció de la Salut en el 45 Congrés Nacional de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia, celebrat a Madrid el passat 13 de maig. Es tracta d’un estudi multidisciplinari, Menor incidencia de cáncer cutáneo en receptores de un trasplante de órgano sólido en tratamiento con fármacos inhibidores de mTOR: estudio prospectivo observacional, en el qual han participat els serveis de Dermatologia, Nefrologia, Pneumologia i Hepatologia. Aquest treball l’ha impulsat la Dra. Carla Ferrándiz Pulido, responsable de la Consulta Monogràfica de Seguiment Dermatològic de Pacients Receptors d’un Trasplantament d’Òrgan Sòlid, que es va posar en marxa a finals de l’any 2010 i que actualment han visitat més de 800 pacients.
L’estudi ha analitzat de forma prospectiva tots els pacients adults que s’han sotmès a un trasplantament d’òrgan sòlid a Vall d’Hebron entre gener del 2011 i desembre del 2016 i segueixen controls al Servei de Dermatologia. Han estat gairebé 600 persones (175 trasplantades de ronyó, 120 de fetge, 282 de pulmó i 6 de fetge i ronyó). L’objectiu era analitzar la seva evolució i la incidència de càncer cutani, així com els factors de risc. També el paper que juguen els medicaments inhibidors de mTOR (everolimus/sirolimus) en la prevenció primària del càncer de pell.
En total, 69 pacients (12%) van desenvolupar algun tipus de càncer cutani en el període post trasplantament, calculant una incidència acumulada de càncer cutani no melanoma (CCNM) a 4,5 anys del trasplantament del 25%. Pel que fa al tractament amb inhibidors de mTOR, un 14% dels pacients el va iniciar abans de desenvolupar un càncer cutani, i només 5 en van desenvolupar. La resta de pacients, que no havien rebut mai inhibidors de mTOR, van desenvolupar altres tipus, com ara carcinoma basocel·lular, carcinoma escamós cutani, melanoma o sarcoma de Kaposi.
L’estudi demostra que l’evidència del paper dels inhibidors de mTOR en la prevenció primària del càncer cutani és limitada. Tot i això, les dades del treball demostren que podria ser positiu, sobretot en la prevenció secundària dels pacients amb carcinoma escamós cutani. En tot cas, encara hi ha dubtes sobre el moment indicat per iniciar aquest tractament.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.