Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Realitza programes de cribratge in situ a Barcelona entre les comunitats que es poden veure més afectades per aquesta malaltia.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron segueix bolcat en la lluita contra la malaltia de Chagas. El seu paper principal és contribuir a superar una de les principals barreres per al control i eliminació del Chagas: la manca del diagnòstic. Per revertir la situació, Vall d’Hebron realitza programes de cribratge in situ a Barcelona entre les comunitats que es poden veure més afectades per aquesta malaltia.
A nivell de país, Catalunya s’ha posat a disposició de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per seguir contribuint al desenvolupament d’eines que facilitin la traçabilitat i el control de la malaltia de Chagas, una malaltia tropical desatesa que afecta a un total d’entre 6 i 7 milions de persones i que el 14 d'abril commemora, per primer cop i a escala global, el seu dia Mundial.
Organismes com l’Institut Català de la Salut (ICS), a través de la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Vall d'Hebron-Drassanes, i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) fa anys que treballen en el tractament d’aquesta patologia. En aquest sentit, des del 2008 i amb el suport de l’OMS, Catalunya ha estat pionera i capdavantera a nivell mundial en protocols de cribatge i atenció mèdica als afectats per la malaltia de Chagas congènita.
Concretament, l’ICS, a través del Programa de salut internacional PROSICS, ha col·laborat amb l’OMS en diferents projectes en l’àmbit psicoemocional i socioantropològic. Des del 2017, la Unitat de Medicina Tropical i Salut Internacional Vall d'Hebron-Drassanes ha iniciat el Programa Pacient Expert Catalunya, que ha permès augmentar els coneixements sobre la malaltia i la interacció entre persones afectades per la mateixa.
D’altra banda i des del 2011, l’UPC ha col·laborat amb l’OMS en el disseny, desenvolupament i implementació del WHO Information System to Control and Eliminate Neglected Tropical Diseases (WISCENTD), una plataforma que integra totes les dades relacionades amb les malalties tropicals desateses a nivell mundial, amb l’objectiu de controlar-les i combatre-les. Aquest és un projecte estratègic a nivell global per la vigilància epidemiològica de les malalties tropicals desateses.
En aquest sentit, el Govern de Catalunya vol reconèixer tota aquesta tasca, traslladar l’agraïment a totes les organitzacions que treballen per a fer front a la Malaltia de Chagas i encoratjar a tothom a seguir treballant de cara a la propera celebració d’aquest Dia Mundial el 2021. El Govern seguirà apostant com ha fet fins ara per la col·laboració entre Catalunya i l’Organització Mundial de la Salut per combatre els reptes globals de manera conjunta i potenciar l’intercanvi de coneixement.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.