Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El Dr. Christian Sisó, de la Unitat de Patologia Mamària de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha presentat els resultats de l’estudi a l’XI Congrés Europeu de Càncer de Mama (EBCC 11), que se celebra a Barcelona.
Un estudi liderat per professionals de Vall d’Hebron mostra que la quimioteràpia inicial en càncer de mama podria evitar extirpar els ganglis de l'aixella. Quan una dona pateix càncer de mama, és habitual que s’extirpin els ganglis situats sota l’aixella, ja que aquests s’encarreguen de filtrar la limfa del cos i poden atrapar cèl·lules canceroses de la mama. El problema d’extirpar els ganglis és que es pot provocar limfedema, és a dir, inflamació deguda a un mal drenatge del sistema limfàtic.
Ara, l’estudi dirigit pel Dr. Christian Sisó assenyala que la quimioteràpia preoperatòria podria evitar que s'extirpin els ganglis de l'aixella en alguns casos de càncer, concretament, els més agressius (Her2 positiu i triple negatiu), sempre i quan la dona es beneficiï del tractament previ. El Dr. Sisó ha presentat els resultats de l’estudi durant la ronda de premsa del Congrés Europeu de Càncer de Mama (EBCC 11), que se celebra a Barcelona. Per a la realització de l’estudi, es va administrar quimioteràpia preoperatòria per reduir els tumors abans de la cirurgia a 90 pacients de Vall d’Hebron entre el gener del 2011 i el desembre del 2016. A més, se'ls va realitzar escàners i anàlisis patològiques per avaluar l'extensió del càncer en els ganglis.
Els resultats mostren que, en les pacients que inicialment no presentaven indicis d’adenopatia clínicament rellevant a l’axil·la i que, amb el tractament, es va resoldre completament el tumor a la mama (el 42,5% del total), el resultat de la biòpsia del gangli centinela va ser negatiu. Aquest és el primer gangli limfàtic on les cèl·lules cancerígenes tenen més probabilitat de disseminar-se des d'un tumor primari. Com explica el Dr. Sisó, “aquest estudi obre la porta a plantejar la no necessitat d’extirpar els ganglis de l’aixella a aquestes pacients, però són necessaris estudis amb més pacients per confirmar-ho”.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.