La Dra. Magda Campins i la Dra. Maria Josep Cabañas guanyen el premi #Admirables 2021 de Diario Médico i Correo Farmacéutico

Els premis són una iniciativa per reconèixer el compromís i l'esforç dels professionals sanitaris en un any marcat per la pandèmia de COVID-19.

24/05/2021

La Dra. Magda Campins, cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia i del Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), i la Dra. Maria Josep Cabañas, cap de Secció de Farmàcia de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona de Vall d’Hebron, han guanyat el premi #Admirables 2021 en les categories de Medicina i Farmàcia, respectivament. Aquests premis són una iniciativa de Diario Médico i Correo Farmacéutico, dos diaris especialitzats en l'àmbit hospitalari i farmacèutic, per reconèixer el compromís i l'esforç dels professionals sanitaris en un any marcat per la pandèmia de COVID-19. Els premis #Admirables 2021 tenen com a objectiu seguir donant-los les gràcies per la dedicació i la tasca assistencial i humana.

Així, en una primera fase 15 professionals de quatre categories (Infermeria, Investigació, Farmàcia i Medicina, 60 professionals en total) van ser escollits finalistes dels premis #Admirables 2021 a través d'una votació pública duta a terme al web de Diario Médico. Els 10 més votats de cada categoria van passar a la segona fase, en què un jurat professional va escollir els #Admirables 2021: cinc persones d'Infermeria, Investigació, Farmàcia i Medicina.

“Estic molt contenta per aquest premi perquè és un reconeixement per a tots els i les professionals del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia”, afirma la Dra. Magda Campins. “Vull compartir-lo amb tots ells i elles, així com amb la resta de l’Hospital. La lluita contra la pandèmia ha estat una cosa de tothom”. Per la seva banda, la Dra. Maria Josep Cabañas ha agraït el premi, que “reconeix tota la feina feta per la Secció de Farmàcia de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona: residents, tècnics, farmacèutics i tota la resta del Servei de Farmàcia ens hem bolcat perquè tots els i les pacients poguessin rebre el tractament durant la pandèmia”.

Dra. Magda Campins, una professional dedicada a la lluita contra la pandèmia

La Dra. Magda Campins és llicenciada i doctora en Medicina i Cirurgia i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. També en Pediatria. Epidemiòloga hospitalària per la Society for Healthcare Epidemiology of America and CDC (Atlanta, 1997). També Màster en Gestió Clínica i Organització de Serveis Sanitaris (Universitat Autònoma de Barcelona). L'any 2009 va rebre el premi a l'Excel·lència Professional del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. En l'àmbit docent, és professora de Medicina Preventiva i Epidemiologia de la Facultat de Medicina de la UAB i professora del Màster Interuniversitari en Salut Pública. UPF/UAB.

La Dra. Magda Campins ha estat una de les cares més visibles en la lluita contra la pandèmia a l'ésser la cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, l'hospital més gran de Catalunya i el que més pacients COVID-19 ha tractat. Aquest Servei ha realitzat els garbellats massius de les residències de l'àrea de referència de Vall d’Hebron i està participant en el programa de vacunació de professionals sanitaris i de persones d'alta vulnerabilitat.

En l'àmbit de la recerca, lidera el Grup de Recerca en Epidemiologia i Salut Pública del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), des del qual està participant en diferents assajos clínics relacionats amb les vacunes de la COVID-19 com la de Janssen, així com un estudi que realitza el seguiment dels efectes adversos que provoquen les vacunes. També està liderant estudis sobre la resposta immune al SARS-CoV-2 en professionals sanitaris i persones amb diferents condicions de base.

Dra. Maria Josep Cabañas, impulsora de la humanització de la Farmàcia Pediàtrica

Va iniciar el període de formació especialitzada en Farmàcia Hospitalària el 1990 a Vall d’Hebron. En acabar la residència, va començar a treballar a la farmàcia de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona, des d’on avui dia segueix treballant com a cap de Secció i especialitzada en farmàcia hospitalària. L’activitat docent des de sempre ha estat present en la seva trajectòria. Ha participat en els cursos de formació continuada adreçats a Infermeria de l’Hospital. Des del 1998 també ha dedicat molts esforços a organitzar anualment el Curs de Farmàcia Pediàtrica per a farmacèutics que volen completar els coneixements en aquest camp. Durant set anys va ser professora associada de la Universitat de Barcelona (UB) de l’assignatura Pràctiques Tutelades a la Facultat de Farmàcia.

Quan va iniciar la pandèmia i es va decretar l’estat d’alarma i el confinament domiciliari, el Servei de Farmàcia va actuar amb gran agilitat perquè tots els i les pacients pediàtrics de Vall d’Hebron no ingressats poguessin rebre la medicació a domicili sense haver-se de desplaçar a l’Hospital a recollir-la. Alguns d’aquests pacients eren immunodeprimits i, per tant, necessitaven respectar escrupolosament el confinament. A més, l’equip de professionals del Servei va tenir la idea de millorar la humanització de l’atenció domiciliària farmacèutica introduint als paquets de medicació missatges d’ànim, passatemps i dibuixos per als pacients pediàtrics. Els missatges amagats a la caixa de medicació portaven els mateixos dibuixos que els que il·lustren les parets de l’Hospital Infantil, acompanyats de frases com ara “Vols formar part de l’equip dels valents? Si tu et quedes a casa, guanyarem!”, o “Aquests dies ho estàs fent molt bé! Si ens quedem a casa ho aconseguirem”. També incorporaven passatemps com ara sopes de lletres, endevinalles i dibuixos en blanc i negre per pintar i fer més amable el confinament. Els pacients adults més fràgils i els que vivien més lluny també van rebre la medicació a domicili.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.