Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
La reincorporació al Cemcat i al VHIR, que formen part del Campus Vall d’Hebron, ha estat possible gràcies al programa Junior Leader Incoming La Caixa.
Receptora d’una beca postdoctoral Junior Leader Incoming de La Caixa per un període de tres anys, la Dra. Carmen Tur es reincorpora al Cemcat (Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya) i al Grup de Recerca en Neuroimmunologia Clínica del VHIR, del Campus Vall d’Hebron. Es tracta d’un projecte innovador basat, tal i com explica la Dra. Tur, en “l’anàlisi de les ressonàncies magnètiques cerebrals de pacients amb esclerosi múltiple, per tal de predir el curs clínic de la malaltia mitjançant l’explotació de les característiques morfomètriques i espacials del dany tissular que s’esdevé en aquesta malaltia”. Els models que aplicarà la Dra. Tur no s’han explorat mai de manera sistemàtica en esclerosi múltiple. “Una de les eines que utilitzaré serà la intel·ligència artificial i amb això completarem anàlisis més convencionals sobre com el dany pot estar distribuït a l’espai cerebral”, afegeix. Si els paràmetres establerts serveixen per predir o ajudar a predir la història natural de la malaltia, l’objectiu és implementar-ho a la pràctica clínica afegit als elements actuals, per contribuir a la presa de decisions terapèutiques en funció de la informació aportada per la ressonància magnètica. L’ajut de La Caixa aporta el sou de l’investigador durant 3 anys i permet constituir un equip incorporant un investigador predoctoral i finançament per a la realització del projecte. El director del Cemcat, cap del Servei de Neuroimmunologia Clínica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i cap del Grup de Recerca en Neuroimmunologia Clínica del VHIR, Dr. Xavier Montalban, celebra la reincorporació de la Dra. Tur. “Es tracta d’un cas d’èxit de retenció del talent format a casa nostra, a Vall d’Hebron”, afirma el Dr. Montalban, “i com a centre receptor amb les bases de dades més completes sobre EM, estic segur que aquest projecte tan innovador assolirà l’èxit que busquem”.
L’any 2006, la Dra. Carmen Tur va fer la seva residència de neurologia a Vall d’Hebron i va ingressar al Cemcat com a fellow especialitzant-se en esclerosi múltiple. Del 2008 fins el 2010 es va traslladar al National Hospital for Neurology-Queen Square del University College London (UCL) per fer una estada formativa predoctoral. A partir del 2010 treballa al Cemcat com a investigadora i neuròloga, obtenint el títol de Doctor en Medicina l’any 2012, per tornar a Londres al 2013 i emprendre un màster sobre Medical Statistics a la London School of Higiene & Tropical Medicine. Del 2014 al 2020, va treballar a la UCL com a ECTRIMS postdoctoral fellow i metgessa adjunta de Neurologia.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.