Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
El Dr. de Fàbregues ha respost preguntes dels assistents a la Jornada sobre la vinculació entre Parkinson i COVID-19.
El diumenge 11 d’abril va ser el Dia Mundial del Parkinson i, com cada any, l’Associació Catalana per al Parkinson (ACAP) ha organitzat la Jornada del Dia Mundial del Parkinson, que ha tingut lloc aquest dimecres 14 d’abril. L’acte, que s’ha fet en format online, ha comptat amb la participació del Dr. Oriol de Fàbregues, cap de la Unitat de Trastorns del Moviment del Servei de Neurologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.
El Dr. Oriol de Fàbregues ha participat a la taula rodona titulada “El comitè mèdic respon”, juntament amb el Dr. Tolosa, la Dra. Martí, el Dr. Kulisevsky i la Dra. Calopa, tots ells integrants del Comitè Mèdic de l’ACAP. Els associats han pogut preguntar als experts clínics sobre l’estat del coneixement mèdic de la malaltia. El Dr. de Fàbregues ha respost preguntes sobre la vinculació entre Parkinson i COVID-19. “Tenir la malaltia del Parkinson no ocasiona un major risc de patir una COVID-19 greu, però sí que pot causar més dificultat per recuperar-se de la malaltia”, ha assegurat. Per això, el neuròleg ha recomanat a tots els associats que no dubtin a vacunar-se amb les vacunes disponibles seguint les indicacions de Salut Pública, ja que tenir Parkinson tampoc agreuja les possibles reaccions adverses que afecten a la resta de la població.
Sobre una possible interacció entre les vacunes basades en les tecnologies ARNm i vectors virals amb el procés neurodegeneratiu del Parkinson, el Dr. de Fàbregues ha apuntat que encara no se’n té coneixement, ni si la interacció seria positiva o negativa. El neuròleg, però, és optimista amb els beneficis que pot aportar l’exhaustiva investigació que s’està duent a terme arreu del món sobre la COVID-19, ja que ha destacat que podria aportar noves visions sobre la neurodegeneració i la neuroinflamació que podrien beneficiar de retruc els estudis del Parkinson.
El Dr. Oriol de Fàbregues també ha explicat als assistents a la taula rodona la investigació que va presentar el passat mes de desembre Vall d’Hebron que apunta que el sistema immunitari mitjançant un atac citotòxic dels limfòcits T causaria la malaltia de Parkinson.
Neurologia, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.