Celebrem un webinar sobre Síndromes de Sensibilització Central en l’era post-COVID-19

S'hi han abordat diferents temes d'avenços d'actualitat en la recerca biomèdica i clínica.

13/05/2020

El grup de Fatiga Crònica de la Unitat d'Experiència en Síndromes de Sensibilització Central de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron, dirigit pel Dr. José Alegre i el Dr. Jesús Castro, coincidint amb el dia mundial d'aquestes malalties, que se celebra el 12 de maig, ha organitzat, conjuntament amb l'Associació de pacients ACAF, un mini-simposi (webinar) via telemàtica/en línia titulat “Síndromes de Sensibilització Central en l'era post-COVID-19”, en què han participat cinc ponents experts que han abordat diferents temes d'avenços d'actualitat en la recerca biomèdica i clínica de la Síndrome de Fatiga Crònica‐Encefalomielitis Miàlgica, Fibromiàlgia i Sensibilitat Química Múltiple en l'era post-COVID-19.

En primer lloc, el Dr. José Alegre, referent del grup de fatiga crònica de la Unitat Especialitzada de Síndromes de Sensibilització Central a Vall d’Hebron, ha abordat la síndrome de fatiga post-viral, que ha estat estudiat en uns altres coronavirus previs (SARS i MERS), i la importància que tindria un estudi epidemiològic i clínic en pacients que han patit la COVID-19. Així mateix, ha posat l'accent que els pacients amb Síndrome de Fatiga Crònica‐Encefalomielitis Miàlgica, després de la infecció per SARS-CoV-2, podrien presentar un empitjorament dels seus símptomes amb un temps de recuperació més lent. La Dra. Elisa Oltra, de la Universitat de València, ha explicat l'impacte i la significació de l'estudi de retrovirus endògens en aquests pacients. El Dr. Castro, del Grup de Fatiga Crònica del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), ha exposat els últims resultats de l'estudi entre l'associació del ritme circadiari “rellotge biològic” i la disfunció autonòmica en pacients amb Síndrome de Fatiga Crònica‐Encefalomielitis Miàlgica. La fisioterapeuta i psicòloga de la Unitat Especialitzada de Síndromes de Sensibilització Central de Vall d’Hebron, Mayte Serrat, ha parlat de la importància del tractament multicomponent (educació en neurociència del dolor, exercici físic terapèutic, grupal i personalitzat i tècniques de relaxació en pacients amb fibromiàlgia). Finalment, el Dr. Joaquim Fernández Solà, de la Unitat Especialitzada de Síndromes de Sensibilització Central de l'Hospital Clínic de Barcelona, ha comentat l'impacte que podria tenir la COVID-19 en els pacients amb Sensibilitat Química Múltiple.

El mini-simposi ha estat tot un èxit, amb gran participació i molt comentat a les xarxes socials.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.