Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
La Núria i en Pep, són els pares de la Martina, una nena de 7 anys que pateix una immunodeficiència primària. Arran de la malaltia de la seva filla i per conscienciar a la població sobre aquestes patologies tan poc conegudes van posar en marxa la campanya “Bufa la bombolla!” Una iniciativa que ha recaptat més de 7.000 euros per la recerca en immunodeficiències primàries (IDP) i que han donat a la Barcelona PID Foundation.
La Barcelona PID Foundation té un conveni de col·laboració amb el Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’Associació Catalana de Dèficits Immunitaris Primaris (ACADIP). El seu president és el Dr. Pere Soler Palacín, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria (UPIIP) de Vall d’Hebron i cap del grup de recerca en Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR.
“Amb la campanya ‘Bufa la bombolla!’, fem difusió d’aquestes malalties i col·laborem en la recerca que es duu a terme a la Barcelona PID Foundation”, explica la Núria Tomàs, mare de la Martina. “Vam pensar que bufar una bombolla podia ser un símbol perfecte per il·lustrar la nostra voluntat de fer difusió de les IDPs per tal de millorar la qualitat de vida dels pacients. Per això vam decidir que vendríem pots de bombolles per recaptar fons”, comenta.
En aquesta primera etapa de la campanya s’han venut gairebé 4.000 pots de bombolles entre amics, comerciants, associacions locals, escoles, etc. El següent pas és treballar conjuntament amb la PID Foundation per expandir aquesta campanya. En aquest sentit, Anna Fábregas, psicòloga de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències Pediàtriques de Vall d’Hebron i membre del grup de recerca en Infecció en el Pacient Pediàtric Immunodeprimit del VHIR, explica que “des de feia temps la PID Foundation estava buscant un producte o una idea que els ajudés a conscienciar sobre aquestes malalties i ara, amb el pot de bombolles, ho han trobat”.
Les immunodeficiències primàries són un grup de més de 250 malalties de les anomenades rares, que afecten 1 de cada 2.000 nadons nascuts vius a Catalunya. Són patologies congènites i sovint hereditàries, caracteritzades per una resposta insuficient o inexistent del sistema immunitari a les agressions exteriors o interiors. La forma més greu és la immunodeficiència combinada greu (IDGC). Són els anomenats nens bombolla.
Vall d’Hebron és líder a l’atenció als pacients pediàtrics afectats per aquestes malalties a través de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria, (UPIIP). La UPIIP diagnostica el 70% de les IDPs a Catalunya i tracta a més de 700 pacients, (410 dels quals pediàtrics). A més, la seva tasca en el Servei d’Immunologia, en col·laboració amb la Unitat de Trasplantament de Progenitors Hematopoètics del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques, entre altres serveis, situen l’Hospital entre els centres de referència a l’àmbit europeu. Com a fet diferencial respecte altres centres, disposa d’un programa de transició del pacient pediàtric a les unitats d’adults, dins el programa transversal de malalties minoritàries, i del projecte d’atenció integral als pacients “Tinc IDP, No estic sol”, que ofereix suport psicològic als nens i nenes i a les seves famílies. A més, Vall d’Hebron és el centre de derivació en els casos positius en el cribratge neonatal de la IDCG.
La UPIIP ha estat el primer centre de l’Estat en ser reconegut com a centre d’excel·lència per la Jeffrey Modell Foundation.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.