Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
En su inicio la investigación en las enfermedades autoinmunes se centró en la detección de auto-anticuerpos y sus correspondientes auto-antígenos, pero la existencia de una respuesta celular concomitante, aunque sospechada, no se podía estudiar. Sin embargo a partir del descubrimiento de la biología de los linfocitos T y del papel de las proteínas HLA en su activación, se pudieron abordar cuestiones claves para entender la patogénesis de las enfermedades autoinmunes. En este contexto, en 1983 se propone una visión alternativa a la convencional en la que se plantea que las interacciones clave ocurren, no sólo en los órganos linfoides secundarios, sino también en los tejidos diana de algunas enfermedades autoinmunes. Observaciones en los últimos diez años sugieren una alternativa más compleja a la original, por la que el órgano-diana actuaría no sólo como estimulo sino que por acción de las moléculas conocidas como “check-point receptors inhibitors”, también como freno de la respuesta. El reconocimiento de las frecuentes complicaciones autoinmunes del uso de anticuerpos anti-checkpoint receptor en la inmunoterapia del cáncer, apoya esta posibilidad. Se presentarán experimentos en enfermedades autoinmunes del tiroides y diabetes tipo 1 que aportan luz sobre las interacciones que probablemente determinan la aparición de la enfermedad autoinmune y las nuevas vías terapéuticas que se vislumbran.
CV:
El Dr. Ricardo Pujol-Borrell es doctor en Medicina por la Universidad Autónoma de Barcelona (1979) y doctor en Inmunología (Ph.D) por University College de Londres (1990). En 1978 obtuvo su especialidad en Medicina Interna en el Hospital Universitario Vall d'Hebron. Es especialista en Inmunología por la Universidad Autónoma de Barcelona (convalidación estudios en Reino Unido). En la actualidad es consultor del Servicio de Inmunología del Hospital Universitario Vall d'Hebron, jefe del grupo de investigación en Inmunología Diagnóstica del VHIR y catedrático de Inmunología de la Universidad Autónoma de Barcelona.
Inscríbete
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.