Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Organitzades pel Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d'Hebron, les VHIO Talks són un cicle de xerrades que reuneixen pacients i persones destacades en la investigació i tractament del càncer.
El Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), que forma part del Campus Vall d'Hebron, organitza la tercera edició del cicle VHIO Talks Parlem sobre investigació i càncer?, una sèrie de deu xerrades en què es presentaran els darrers avenços en investigació i tractament d'aquesta malaltia: noves estratègies terapèutiques com la teràpia gènica o les teràpies avançades, com avançar en la investigació per prevenir el càncer, com millorar la qualitat de vida dels llargs supervivents, línies de recerca en tumors poc freqüents o molt agressius com els tumors cerebrals, sarcomes, tumors neuroendocrins, com s'aborda la salut sexual durant i després de la malaltia, i com poden ajudar els i les pacients en la investigació del càncer.
Incorporar la mirada del pacient
En aquest sentit, els i les pacients tenen un especial protagonisme en aquest cicle, ja que totes les xerrades incorporen la seva mirada, la seva experiència vital i, la seva implicació, va més enllà de la participació en les diferents sessions, atès que també hi participen en el disseny del programa proposant temes i continguts a tractar.
Després d'haver duplicat el nombre d'assistents el 2024, en aquesta tercera edició, les VHIO Talks es consoliden com a punt de trobada entre pacients, associacions i tots els i les professionals implicats en la millora de la supervivència i la qualitat de vida de les persones que pateixen aquesta malaltia (personal investigador, personal mèdic, equips d'infermeria, personal de suport a la investigació, especialistes en diferents àmbits…). A més, com a novetat principal d'aquesta edició, les xerrades canvien d'escenari per instal·lar-se a l'auditori de La Pedrera – Casa Mila, l'edifici modernista construït per l'arquitecte Antoni Gaudí, gràcies al suport de la Fundació Catalunya La Pedrera.
"Com a centre d'excel·lència en investigació contra el càncer al VHIO tenim la responsabilitat i el compromís de donar veu als pacients oncològics i entaular un diàleg, imprescindible per seguir avançant en la investigació d'aquesta malaltia", explica el Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i director de la Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO).
“Perquè no és possible fer recerca oncològica, i així ho veu també la Comissió Europea a la seva missió contra el càncer, sense la implicació del pacient. I no és possible treballar en la prevenció del càncer sense comptar amb la ciutadania. Per això, professionals, pacients, familiars i societat en general hem de trobar llocs de trobada per recórrer junts el camí que ens permeti avançar en millorar la supervivència i la qualitat de vida de les persones amb càncer”, explica el Dr. Tabernero.
Un espai de trobada per a pacients, familiars i ciutadania
Aquesta iniciativa s'emmarca al Programa de Participació de Pacients i Ciutadania que el VHIO ha desenvolupat com a Centre d'Excel·lència Severo Ochoa amb l'objectiu de crear un espai de trobada i divulgació científica per a pacients oncològics, familiars i ciutadania interessada en la investigació en càncer.
Un objectiu que també respon a les directrius establertes per l'Organització d'Instituts Europeus del Càncer (OECI) per ser acreditat com a centre integral d'atenció oncològica (Comprehensive Cancer Center). L'Hospital Universitari Vall d'Hebron va obtenir aquesta distinció el 2023 i es va convertir en el primer centre de l'Estat espanyol que compta amb aquest reconeixement.
Un any més, les VHIO Talks comptaran amb el comunicador científic i divulgador Luis Quevedo que serà l’encarregat de moderar les xerrades. “El càncer interessa tothom. Sense falta. Tot i que algunes persones encara no ho sàpiguen. Parlar de càncer avui és parlar de ciència excel·lent com la del VHIO, és clar, però també de salut sexual, de qualitat de vida, de prevenció i de tabús persistents. Amb un enfocament que combina la investigació bàsica, translacional i, sempre, la perspectiva dels i les pacients, les VHIO Talks propicien un espai on professionals, pacients, familiars i qualsevol persona interessada pugui plantejar preguntes i compartir experiències. En aquesta edició, a més a més, en un espai únic com és l'edifici de La Pedera”, assegura Luis Quevedo.
Pots consultar el programa complet aquí.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.