Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Més d'una vintena de científics del Vall d'Hebron s'uneixen a l'esdeveniment europeu amb l'objectiu d'apropar la ciència a un públic més ampli.
Per setè any consecutiu, Catalunya forma part de la Nit Europea de la Recerca, una iniciativa que es duu a terme simultàniament en més de 300 ciutats repartides entre 30 països. Aquesta jornada té com a finalitat fer la ciència més accessible per a tothom a través d'una sèrie d'activitats lúdiques i divulgatives, com xerrades, tallers, experiments i jocs.
Tot i que la Nit Europea de la Recerca té lloc oficialment l'últim divendres de setembre, a Catalunya l'acollida ha estat tan gran que s'ha decidit ampliar-la durant tota la setmana. Enguany, les activitats del VHIR se celebraran entre el 25 i el 27 de setembre de 2024, i inclouran una àmplia varietat de propostes interactives liderades per una vintena d'investigadors i investigadores. L'objectiu és involucrar el públic en el món de la recerca i la innovació d'una manera dinàmica i participativa.
Les diferents activitats, repartides en diverses localitzacions a Catalunya, són obertes a tothom, i es convida el públic a participar activament en aquesta festa de la ciència. Consulta el programa complet i participa!
Centre Cultural Sant Josep (Hospitalet) – 25/09/2024 a les 18.00 h
A càrrec de:
En aquest taller descobriràs la relació entre la informació genètica (genotip) i les característiques observables dels individus (fenotip).
Inscriu-t’hi en aquest enllaç
Centre Cultural Sant Josep (Hospitalet)- 25/09/2024 a les 19.00 h
En la aquesta presentació, ens endinsarem en el fascinant món de la recerca biomèdica, centrant-nos en la feina que es desenvolupa al grup de recerca en Patologia Mitocondrial i Neuromuscular a l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR).
No cal inscripció prèvia.
CosmoCaixa (Barcelona), Altillo. 27/09/203 de 18 a 21 hores.
Trobaràs una sèrie de dinàmiques adaptades a diferents edats en les quals entendrem millor què són això de les mutacions amb peces de Lego i aprendrem bé què són les famoses PCR i per què són un experiment clau en la recerca de molts àmbits, entre ells el càncer.
Aquestes xerrades estaran disponibles a partir de 27/09/2023 a les 00.00 h al canal de Youtube de la Nit de la Recerca.
CosmoCaixa (Barcelona), graderies de la Sala Univers - 27/09/2023 a les 18.00 h i a les 19.00 h.
Una trobada de format informal on els i les participants parlaran amb els investigadors i les investigadores sobre les seves especialitats. Els investigadors estaran asseguts i mentre que el públic anirà rotant d’una taula a un altre fins que soni l’alarma, amb la possibilitat de llençar-los preguntes de treball.
Participaran:
Reserva la teva entrada en aquest enllaç.
CosmoCaixa (Barcelona), sala Àgora - 27/09/2023 a les 18.30h
Amb aquest format curt i dinàmic, posem la recerca en escena. En concret, la Dra. Fernandes exposarà el nou paradigma dels hidrogels.
CosmoCaixa (Barcelona), sala TAU. - 27/09/2023 a les 18.20h
CosmoCaixa, Espai Delta – 27/09/2024 a les 18.45h
A càrrec d’investigadors i investigadores del grup de Bioquímica Clínica, Vehiculització de Fàrmacs i Teràpia del VHIR
Es farà un explicació dels hidrogels amb cartells i jocs sensorials. També es proporcionaran exemples de com es fan servir els hidrogels en salut i el nens prepararan un hidrogel termosensible ells mateixos. Aquesta activitat està recomanada per a nens de 6 a 12 anys.
CosmoCaixa, Fira de la Recerca– 27/09/2024 de 18.00 h a 21.00 h
Introdueix-te en l’ús de la radioactivitat en l’àmbit de la biomedicina coma mecanisme per salvar vides. Tècniques com el PET permeten el diagnòstic, tractament i seguiment de malalties.
CosmoCaixa, Espacio Pi – 27/09/2024 de 19.00 h a 20.00 h
Uneix-te a aquest taller d'intel·ligència artificial (IA) en la lluita contra el càncer! En aquest esdeveniment, tant infants com adults podran submergir-se en el fascinant món de la IA per contribuir a la recerca contra el càncer.
CosmoCaixa, espai Lab Math – 27/09/2024 entre les 18.45 h i les 19.30
Descobreix els usos més quotidians de les nanopartícules i com ens acompanyen en el nostre dia a dia, així com el seu us per a possibles teràpies.
Pots trobar més informació al següent enllaç.
Centre Cívic Vil·la Urània – 27/09/2024 de 18.00 a 19.00 h
Es farà presentació de professionals de diferents especialitats de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron per a debatre sobre la relació existent entre la síndrome de l'intestí irritable (SII) i els principals trastorns mentals (ansietat i depressió) i no mentals, com la fibromiàlgia i la síndrome de fatiga crònica (SFC) que sovint se solapen en molts d'aquests pacients. Cada participant exposarà les característiques i problemàtiques de cada malaltia des del punt de vista de la seva experiència i especialització mèdica. Es realitzaran també preguntes al públic per a afavorir la seva participació.
Inscriu-t’hi en aquest enllaç.
“Descobrint les Malalties Reumàtiques a l’Edat Pediàtrica”
Escola Heura – 27/09/2024
Oferim una formació per a alumnes de primària i ESO, així com per a l'equip docent, sobre les malalties reumàtiques en l'edat pediàtrica, centrada especialment en l'Artritis Idiopàtica Juvenil (AIJ). La sessió, de 50 minuts, inclourà una introducció a l'aparell locomotor, la funció de les articulacions i l'ús de l'ecografia per mostrar-ne l'estructura. S'explicaran els diferents tipus d'AIJ, símptomes, diagnòstic i tractaments, així com la relació del sistema immunològic amb la inflamació articular. També es parlarà de l'impacte d'aquestes malalties en la vida diària dels infants i es donaran estratègies de suport per a l'escola. La formació serà interactiva, amb presentacions visuals i una sessió de preguntes i respostes, i es farà un seguiment per avaluar l'impacte.
¿Puede tener consecuencias en traumatismo craneoencefálico leve?
Escola Caterina Albert
Els traumatismes cranioencefàlics afecten de manera àmplia a la població, principalment a la gent jove i es consideren la primera causa de discapacitat, seqüeles i mort en els menors de 45 anys. En aquesta xerrada es busca conscienciar a la població sobre la freqüència i conseqüències que tenen els traumatismes cranioencefàlics, explicant l'epidemiologia d'aquesta mena de lesions, els mecanismes pels quals es produeixen, quins són els més freqüents així com els tipus de traumatismes que es poden donar.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.