Presentem la Memòria Anual del VHIR 2023

L’informe inclou els resultats científics i institucionals més destacats del centre durant l’any 2023.

09/07/2024

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) presenta, un any més, la memòria anual del centre, on es comparteixen els resultats científics i institucionals més rellevants del 2023. Enguany estrenem un disseny renovat amb imatges, vídeos i gràfiques que acompanyen les dades i notícies més importants de l’any de forma dinàmica i atractiva.

La Memòria Anual obre amb l’editorial de la Dra. Begoña Benito, directora del VHIR, qui subratlla dues fites institucionals de 2023. D’una banda, la reacreditació com a centre CERCA amb una qualificació B+, la qual cosa indica un alt grau d’excel·lència científica i amb un gran reconeixement al creixement de la institució. D’altra banda, la superació de la primera fase de reacreditació com a institut de recerca per part de l'Institut de Salut Carlos III.

L’informe compta amb les principals dades i gràfiques de producció científica, assaigs clínics, recursos humans, innovació, afers econòmics i de les unitats que donen suport a la recerca. Ressalten les 1.574 publicacions científiques, el 25,5% de les quals dins del primer decil. A més, s’han concedit 220 ajuts competitius nacionals i internacionals i s’han posat en marxa 266 estudis clínics nous fins a arribar els 1.080 actius, amb un especial èmfasi en assaigs en pediatria i malalties minoritàries.

La memòria inclou uns apartats de narrativa on es presenten dos dels projectes més importants de l’any: CERTERA, en el camp de les teràpies avançades, i FORTALECE, en l’àmbit de les malalties cròniques i minoritàries. També s’expliquen els objectius i reptes del Hub de Recerca Pediàtrica per fomentar avenços en la salut de la infància i l’adolescència, de l'Oficina d’Impacte Social i Recerca i Innovació Responsable, recentment creada per donar suport a la comunitat investigadora, i la recerca que duem a terme a Angola des de fa 15 anys.

A més a més, la memòria incorpora el resum d’activitat dels grups de recerca organitzats segons la seva filiació als diferents eCORE.

Finalment, també s’hi troben cinc vídeos de les publicacions més destacades de l’any segons les votacions per part del Comitè Científic Intern, i un resum de les notícies més importants publicades durant l’any, tant científiques com institucionals.

Consulta la Memòria Anual del VHIR en aquest enllaç.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.