Som un campus sanitari de referència que comprèn tots els camps de la salut: l'assistència, la recerca, la docència i la gestió.
La professionalitat, el compromís i la recerca dels professionals del Campus són elements clau per poder oferir una assistència excel·lent.
Apostem per la recerca com a eina per aportar solucions als reptes que ens trobem dia a dia en el camp de l’assistència mèdica.
Gràcies al nostre potencial assistencial, docent i de recerca treballem per incorporar nous coneixements per generar valor als pacients, als professionals i a la mateixa organització.
Generem, transformem i transmetem coneixement en tots els àmbits de les ciències de la salut per formar els futurs professionals.
La vocació de comunicació ens defineix. T’obrim la porta a tot el que passa al Vall d'Hebron Barcelona Hospital Campus i t’animem a compartir-ho.
Donació per a hospital
Donació per a recerca
Un avatar per ajudar a perdre pes als pacients amb obesitat, l'hospital a casa o unes ulleres de realitat virtual que redueixen la por i l'ansietat dels infants que fan radioteràpia són alguns dels projectes que presentem al saló d'emprenedors 4YFN
El Mobile World Congress, la cita mundial per conèixer les darreres novetats de la revolució tecnològica, arriba a la seva majoria d'edat a Barcelona granat. El que va començar fa 18 anys com a punt de trobada de les grans companyies de telefonia per presentar nous models de terminals, s'ha convertit en uns dels aparadors indispensables del món de la tecnologia. El gruix de la fira ja no gira al voltant de la telefonia mòbil, la intel·ligència artificial i les aplicacions tecnològiques guanyen protagonisme any rere any. Un dels sectors que suscita més interès i genera més projectes és el de la salut. En aquesta edició, han destacat novetats relacionades amb l'avenç de la intel·ligència artificial per accelerar diagnòstics, abordar tractaments o l'arribada de nous robots assistencials.
L'Hospital Universitari Vall d'Hebron ha estat present a través dels seus professionals al saló 4YFN. La Dra. Anna Sala, cap d'Innovació, destaca que el saló de l'emprenedoria "és una oportunitat única per veure noves tecnologies, identificar reptes, intercanviar solucions i trobar aliances". Aquest dijous, de la mà de l'Institut Català de la Salut i sota els paraigües del Biocat i la Fundació TIC Salut Social, ha presentat ConVERSelf, un avatar que funciona com un xat d'autoconversa virtual, que empra tècniques d'entrevista motivacional per tractar l'obesitat, promovent l'alimentació saludable i l'activitat física. Tot i que l'obesitat s'ha de tractar com un problema individual, perquè cada persona és única i a vegades darrere d'un sobrepès hi ha un problema metabòlic, tots els tractaments van acompanyats d'un aprenentatge d'hàbits saludables que impliquen menjar bé, dormir bé i fer exercici.
El grup de recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) treballa amb un dispositiu de realitat virtual per millorar el tractament de l'obesitat. Forma part del projecte Sòcrates, en el qual participen centres de diferents països, i la diferència respecte a altres tractaments, basats en recomanacions de professionals, és que la persona que t'anima a canviar un esmorzar de croissant de xocolata per un iogurt i una peça de fruita, per exemple, és un avatar del mateix pacient. Resumit en set paraules, els pacients es converteixen en els seus propis terapeutes.
A partir d'una guia desenvolupada per un grup d'investigadors, els pacients es veuen a ells mateixos en forma d'avatar i es donen els consells i les recomanacions per reflexionar i arribar a aconseguir l'objectiu de canviar els seus hàbits de vida i baixar de pes.El projecte, que va arrencar fa quatre anys amb un grup de 66 pacients amb un índex de massa corporal per sobre de 30, ja té les primeres conclusions. La Dra. Pilar Lusilla, adjunta del Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i investigadora principal del grup de recerca en Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions del VHIR, ha explicat en el marc del 4YFN que "les persones es convencen més amb els seus arguments per canviar, que no pas amb les raons que expliquin altres".La plataforma de realitat virtual crea un avatar a través del qual la persona es veu a ella mateixa i es planteja reptes creats per ella. Això facilita descobrir les seves preferències, valors, celebrar els canvis i adquirir millors hàbits.Les conclusions de l'estudi, que ha presentat la Dra. Pilar Lusilla en el marc del MWC, diuen que els participants mostren més predisposició per canviar l'estil de vida amb l'experiència de realitat virtual. "El sistema ConVRSelf és ben acceptat pels participants i està preparat per ser provat en un entorn clínic", ha avançat.
L'hospital a casa
En un Mobile World Congress on la salut guanya protagonisme cada any, els professionals de Vall d'Hebron han participat en diverses tales rodones. Dilluns, el Dr. Ignacio Ferreira, cap de Cardiologia; la Dra. Míriam Barrecheguren, adjunta del Servei de Pneumologia, i el Dr. Iñigo Ojanguren, especialista en asma del Servei de Pneumologia, van explicar com estem transformant l'atenció dels pacients crònics. Gràcies a les noves tecnologies han vist reduïdes les seves visites i ingressos a l'hospital.Per la seva part, la Dra. Núria Pardo, del Servei d'Oncologia Mèdica, durant el primer matí del MWC, va participar en el debat 'Catalitzant el Canvi: L' Impacte dels Líders Innovadors en els Avanços en Salut Digital i Oncologia'.
Unes ulleres de realitat virtual per fer radioteràpia
La Dra. Marta Rubiera, de la Unitat d'Ictus i la Dra. Soraya Mico, adjunta del Servei d'Oncologia Radioteràpica, van ser dues de les veus que van explicar el projecte 'I am ready', de Nixi for Children, impulsat per la Ricky Rubio Foundation i implementat a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Aquestes unes ulleres de realitat virtual aconsegueixen rebaixar la por i l'ansietat dels infants que fan radioteràpia a la meitat. En dos anys, aquesta iniciativa ha reduït a la meitat l'angoixa i la por que senten i ha evitat la sedació dels pacients que tenen entre 3 i 9 anys.
Unes ulleres de realitat virtual implementades a Vall d'Hebron aconsegueixen rebaixar la por i l'ansietat dels infants que fan radioteràpia a la meitat.
Oncologia Radioteràpica, Hospital General
Pneumologia, Hospital General
Cardiologia, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.