El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, visita el centre de recerca VHIO

El conseller de Recerca i Universitats ha visitat les instal·lacions científiques del centre i s’ha reunit amb la direcció del VHIO, encapçalada pel Dr. Josep Tabernero.

23/10/2023

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, ha visitat aquest matí la seu del Vall d'Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), centre de recerca CERCA de referència mundial especialitzat en la investigació en l’àmbit de l’oncològica translacional.

El conseller ha mantingut una reunió de treball amb la direcció del centre, encapçalada pel Dr. Josep Tabernero, cap del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Vall d’Hebron i director del VHIO; Alejandro Piris, director científic; Carles Constante, el director gerent; i Sergi Cuadrado, el gerent adjunt, entre d’altres. El titular de Recerca i Universitats ha conegut de la mà les línies de recerca prioritàries del VHIO i un cop finalitzada la reunió, ha fet un recorregut per les instal·lacions científiques centre.

En opinió del conseller Nadal, “el VHIO és tot un exemple del valor social tangible de la recerca, de ciència d’avantguarda que contribueix a millorar la vida de les persones, derivant coneixement clínic per tal que esdevingui eines útils en aquest cas per al tractament del càncer”. El conseller ha posat en valor, a més, que l’activitat de recerca del centre “hagi contribuït a l’aprovació de més de 40 fàrmacs que han permès donar una segona oportunitat a moltes persones i s’han traduït en una millor de la qualitat de vida de molts pacients”.

Per la seva banda, el cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i director del VHIO, Josep Tabernero, ha recalcat la importància de fomentar la recerca d'excel·lència. “El nostre objectiu és investigar per millorar la prevenció, el diagnòstic precoç i el tractament del càncer gràcies a un model pioner de recerca traslacional que transforma els darrers descobriments al laboratori en assajos clínics de fase inicial i, per tant, en el desenvolupament de tractaments més efectius”, ha afirmat Tabernero. Amb aquesta fita, ha assegurat el director del VHIO, “comptem amb professionals que són referents en els seus camps i establim aliances estratègiques amb centres capdavanters d’arreu del món”.

Noves teràpies contra el càncer

El VHIO és un centre de referència en medicina personalitzada en oncologia, gràcies a un model pioner d’investigació multidisciplinari i translacional que l’ha posicionat com un dels centres integrals més importants d’Europa per transformar amb agilitat els descobriments fets en recerca al laboratori en assajos clínics precoços.

La recerca duta terme al VHIO permet avançar en l’objectiu d’aconseguir que els pacients amb càncer tinguin accés a teràpies dirigides com les teràpies moleculars o les immunoteràpies, a més dels tractaments estàndard, com la quimioteràpia o la radioteràpia

També és destacable l’aplicació de tecnologies d’última generació per emprar tècniques pioneres i innovadores en l’oncologia de precisió. Gràcies a aquesta alta tecnificació, el VHIO se situa a l’avantguarda en l’aplicació d’aquestes tecnologies, entre les quals s’inclou, per exemple, la biòpsia líquida i el prescreening.

El centre disposa d’una plantilla de prop de 700 professionals, amb 34 grups d’investigació. Desplega més de 800 assajos clínics actius cada any i ha participat en l’aprovació de 50 noves indicacions de fàrmacs i més de 300 projectes d’investigació. Els investigadors i investigadores del VHIO han sol·licitat un total de 31 patents i han creat quatre empreses spin-off per desenvolupar nous fàrmacs.

El VHIO és un centre de referència en medicina personalitzada en oncologia, gràcies a un model pioner d’investigació multidisciplinari i translacional que l’ha posicionat com un dels centres integrals més importants d’Europa.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Fundació Hospital Universitari Vall d’Hebron – Institut de Recerca.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.